Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun kuzenini görevden aldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "aptal şizofren" dediği iddia edilmişti. Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun kuzeni olan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan'ı pasif bir göreve düşürdü.

18 Ocak 2023 Çarşamba 22:30
Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun kuzenini görevden aldı

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında yaşanan "aptal şizofren" kavgasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kaftancıoğlu, İmamoğlu için, "aptal, şizofren, müteahhit kafalı" hakaretlerini savurduğu iddiaları sonrasında ana muhalefet partisini karıştıran bir gelişme daha yaşandı.

CHP içinde çok tartışılan ikili arasında yaşanan kaosun yeni olmadığını yaklaşık 5-6 aylık bir süreç olduğunu vurgulayan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "İmamoğlu'nun önünü engellemeye çalışıyorlar. Kemal Bey'in adaylığının ortaya çıkmasıyla şekillendi." ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU'NDAN SERT YANIT: BAHSİ GEÇEN SÖZLERİ BİR KADIN OLARAK SÖYLEMEMİŞTİR

Muhalefeti sarsan gelişmeye dair bir açıklama yapan İmamoğlu, "Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum, söyleyeceğim bu kadar" demiş, tartışmaları daha da alevlendirmişti.

İMAMOĞLU İLE TOKALAŞMADI

Geçtiğimiz ay yapılan CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nın açılışında, herkesle tokalaşan Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu ile tokalaşmayıp sadece kafa selamı vermesi kameralara yansımıştı.

KAFTANCIOĞLU KÜFÜRLERİ YALANLADI

Muhalif gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Kaftancıoğlu iddialara yönelik, "Allah aşkına, tokalaşmamak ne demek! Benim tarafımdan öyle bir şey asla olmaz" sözlerini sarf etmişti.

Kaftancıoğlu'nun, açıklamasının devamı şöyleydi:

"Genel Başkan'ın konuşması bitince 'Çıkalım' diye düşüncemi söyledim. Selvi Hanım sendeledi. Benim aklım Selvi Hanım'daydı. Altan Öymen’e bir şeyler söyledim. Ardından Ekrem Başkan ve Haydar Akar’la selamlaştık. Engin Altay’la da tokalaşmadım. Sırada Engin Özkoç vardı. Özkoç, Genel Başkanla ve benimle tokalaşınca sonrakilerle tokalaşarak devam ettik."

Kaftancıoğlu, İmamoğlu hakkında söylediği iddia edilen, "Aptal, şizofren, müteahhit kafalı" sözlerini de yalanlamıştı.

CHP'Lİ İSİMLER DOĞRULADI

Muhaliflerin konuştuğu, CHP'liler tarafından da doğrulanmıştı. BBC Türkçe'ye kavga hakkında konuşan CHP'liler, Gerilimin temel sebeplerinden birinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu olduğunu aktarmıştı. Öte yandan Kaftancıoğlu ve İmamoğlu'nun, son dönemde kameralar karşısında daha az birlikte görünüyor olması iddiaları güçlendiriyor.

KAFTANCIOĞLU İMAMOĞLU'NUN KUZENİNİ GÖREVDEN ALDI

Kavga gündemdeki yerini korurken, bugün CHP İstanbul İl Başkanı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetiminde görev değişiklikleri yaparak İmamoğlu'nun kuzeni dahil 3 kişiyi pasif göreve çekti.

Kaftancıoğlu, il yönetiminde "Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı" görevini yürüten İmamoğlu'nun kuzeni Ufuk İnan'ı örgüt sorumluluğundan aldı.

Kaftancıoğlu ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Gökmen Güneş ve Eser Şenay'ı da kızağa çekti.

"İMAMOĞLU'NA SÖYLE İŞİNE BAKSIN"

İnan aynı zamanda İmamoğlu - Kaftancıoğlu arasındaki kavganın kilit aktörlerinden biri olarak gösteriliyor. CHP içinde kaynayan kulislere göre, Canan Kaftancıoğlu'nun ettiği hakaretleri kuzeni Ekrem İmamoğlu'na birinci ağızdan ilettiği ifade ediliyor.

Kaftancıoğlu o dönem İnan'ı yanına çağırarak Ekrem İmamoğlu'na yönelik "Söyle ona işine baksın. Belediye başkanlığı yapsın. Bu işlere karışmasın" ifadelerini de kullanmıştı.

İBB'ye yakınlığıyla bilinen Odatv'nin aktardığına göre; İmamoğlu'na yakın isimlerin kritik görevlerden alınması sonrası CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetiminde tartışma yaşandı.

İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı hayalleri için yurt dışı ve altılı masada bağlantılar kurmaya çalışıyor. Kavgalı olduğu Canan Kaftancıoğlu ise net bir şekilde altılı masanın adayının Kılıçdaroğlu olması gerektiğini savunuyor.

CHP toplantısında dikkat çeken ayrıntılar: El sıkışmadılar, uzak oturdular!CHP toplantısında dikkat çeken ayrıntılar: El sıkışmadılar, uzak oturdular!

İmamoğlu'nun 6'lı masasında 2 fire! Cevap vermekte zorlandıİmamoğlu'nun 6'lı masasında 2 fire! Cevap vermekte zorlandı

İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu açıklamasıİmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu açıklaması

İmamoğlu ile tokalaşmayan Kaftancıoğlu'ndan açıklama geldiİmamoğlu ile tokalaşmayan Kaftancıoğlu'ndan açıklama geldi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63