Kararsız seçmenin tavrı belli oluyor: AK Parti'nin oyları şimdiden 2 puan arttı

Dar gelirli vatandaşlar için art arda atılan adımlar karar belirlemede önemli rol oynadı. Kararsızlığa düşen seçmen yeniden AK Parti'ye yöneldi. 6'lı masaya duyulan güven azalırken, "Yaparsa yine AK Parti yapar" görüşü ön plana çıktı.

20 Eylül 2022 Salı 10:15
Kararsız seçmenin tavrı belli oluyor: AK Parti'nin oyları şimdiden 2 puan arttı

AK Partili milletvekilleri, örgütler ile birlikte yaz ayları boyunca sahada sıkı bir çalışma yürüttü. Geçen temmuz ayından itibaren ise, sahadaki etkinlikler ilçe ve beldeler üzerinde yoğunlaştı. Milletvekilleri izlenimlerini rapor halinde parti genel merkezi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmaya başladı. Milletvekillerinin raporlarında da yer alan izlenimlerine göre; son durumun 6'lı masanın oluşturmaya çalıştığı, "Biz kazanıyoruz, geliyoruz" havasına uygun olmadığı ortaya çıktı.

HAVA DEĞİŞTİ: Milletvekilleri TBMM kapanıp sahaya indiklerinde vatandaşın yaklaşımında bir tereddüt vardı. Bu süre içinde yapılanlar tek tek anlatıldı. Dar gelirli vatandaşa dönük alınan önlemler, asgari ücret ve kamudaki maaş artışları gibi adımlar ile bu tereddüt ortadan kalktı.

KARARSIZLAR AK PARTİ'YE: Kararsız seçmen kitlesinde AK Parti'ye yöneliş var. Anketlerin sahaya yansıması açıkça görülmeye başladı. Geçen temmuz başından bugüne kadar en az AK Parti oylarında 1.5-2 puan artış olduğu ortaya çıktı. Yapılan anketlerde de bu sonuç var.

YİNE AK PARTİ YAPAR: Hayat pahalılığı yine birincil sorun ama vatandaş küresel bir kriz yaşandığının farkında. 6'lı masanın somut bir şey ortaya koyamaması, vatandaşın "Yaparsa yine AK Parti yapar" görüşünü iyice pekiştiriyor.

"AK PARTİ'YE OLAN TEREDDÜT KALKTI"

AK Parti kurmayları konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı:

"Bu senenin başından itibaren AK Parti oylarında bir düşüş seyri vardı. Önce bu düşüş durdu, ardından son iki aydır yükseliş trendine girdiğini sahada gözlemledik. İlk sahaya çıktığımız Temmuz başından bugüne geldiğimizde seçmende AK Parti açısından önemli bir değişim söz konusu. İlk başta bize karşı tereddütle yaklaşan bir kitle vardı. Ama özellikle bir aylık çalışma sonucunda bu tereddüttün ortadan kalktığını gördük. Hayat pahalılığı yine baş sorun. Ama küresel bir kriz yaşandığının farkında vatandaş. Son dönemde 'kararsız, kırgın, küskün' diyebileceğimiz kitleden bize doğru bir yöneliş olduğunu da gözlemledik. 6'lı masanın ortaya somut bir şey koyamaması da bizim lehimize işledi. 6'lı masadan umutlar kesilmiş durumda. Anketlerde AK Parti'nin oylarının üç ay önceye göre 1,5-2 puan yükseldiği tespiti var. Seçime kadar bu seyrin devam edeceğini öngörüyoruz."

"6'LI MASA ADAY TARTIŞIRKEN, ERDOĞAN SEÇİME HAZIRLANIYOR"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de dünkü köşe yazısında, "6'lı masa, 'kim cumhurbaşkanı adayı olsun?' tartışmasıyla uğraşırken Erdoğan, AK Parti'yi seçimlere hazırlıyor. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı elbette ki önemli. Ama daha önemlisi AK Parti'nin ne yapacağı. Çünkü millet çareyi Erdoğan'dan bekliyor. Metropoll Başkanı Özer Sencar'ın, son 4 ayda kararsız kitlenin yüzde 14'e indiği ve iktidarın oylarını 4 puan artırdığı yönündeki tespiti doğru. Aralık, ocak aylarında kararsızların oranı yüzde 25 seviyesindeydi. Ağustos ayında yüzde 13.42e gerilemiş durumda" değerlendirmesini yapmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63