Katar, Dünya Kupası'nda alkol satışını yasakladı!

2022 Dünya Kupası öncesinde ev sahibi Katar stadyumlarda alkol satışını tamamen yasakladı. Alkol satışı sadece belli noktalarda ve otellerde yapılabilecek.

18 Kasım 2022 Cuma 16:15
Katar, Dünya Kupası'nda alkol satışını yasakladı!

FIFA, Katar'da Pazar günü başlayacak Dünya Kupası’nın oynanacağı sekiz stadyum ve çevresinde alkol satışı yapılmayacağını açıkladı. Kararın, Katar yetkilileri ile yapılan son görüşmelerin ardından alındığı duyuruldu.

Stadyumların çevresindeki "alkollü içecek satış noktaları" da kaldırıldı.

Daha önce, alkollü içeceklerin stadyumlardaki bazı belirli noktalarda satılabileceği açıklanmıştı.

Stadyumlarda bulunan ve büyük şirketlere ayrılan bölümlerde ise alkollü içecek servisine izin verileceği belirtiliyor.

FIFA'dan yapılan açıklamada, stadyumlarda alkolsüz bira satılacağı belirtildi, "stadyumların ve tesislerin çevresinin, taraftarlar için eğlenceli bir yer olmasına çalışıldığı" vurgulandı.

Açıklamada, alkol dağıtımından sorumlu şirkete de "anlayışından dolayı" teşekkür edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Katar mantıklı bir karar aldı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Katar, stadyumlarda alkol satışı için mantıklı bir karar aldı. Bu, ima edildiği gibi bir 'Katar muhafazakarlığı' meselesi değil; halk sağlığı, güvenliği ve düzeni meselesidir. 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'a başarılar diliyoruz" dedi.


Alkol satışı belli noktalarda yapılıyor

Katar'da alkol satışı ancak belli noktalarda ve otellerde yapılabiliyor. Otellerdeki barlara da pasaport göstererek girilebiliyor. Ülkede yaşayan yabancılar maaşlarının ancak belli bir miktarıyla alkollü içecek satın alabiliyor.

Dünya Kupası'nın açılış maçında Pazar günü TSİ 19:00'da ev sahibi Katar ile Ekvador karşı karşıya gelecek. Turnuva 18 Aralık Pazar günü TSİ 18:00'de başlayacak final maçı ile sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63