Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayet' iddiasına Muharrem İnce'den sert tepki

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet kaygım var" açıklamalarına tepki gösterdi.

13 Ekim 2021 Çarşamba 20:58
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayet' iddiasına Muharrem İnce'den sert tepki

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde "Tarafsız Bölge" programına konuk olan  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet kaygım var" açıklamalarına tepki gösterdi.

İşte Muharrem İnce'nin söz konusu konu ile alakalı açıklamaları:

"Sorumlu bir açıklama olarak görmüyorum. Ben ayaküstü bu konuların konuşulması taraftarı değilim. Ben cumhurbaşkanı adaylığımda başıma geldi. Bir ilde miting yaptım başka ile gittim. O ilin emniyet müdür yardımcısı geldi bana suikast yapılacağını söyledi ve mitingi iptal etmemi istedi. Bende o an rahmetli Ecevit'i düşündüm. Ecevit suikast iddiasıyla ilgili mitingi yapacağım deyip eşiyle gitmişti. Ben de kısa bir miting yaptım. Bu tür olaylar olur. O olayı siyasi kampanya olarak kullanmadım.

Toplumu bunlar gerer. Doğru olmaz. Siyasetçi her bildiğini söyleyemez. Zamanı geldiğinde söyler. Bilim adamı ile siyasetçi arasındaki fark budur. Bilim insanı doğruyu bulduğu zaman açıklar siyasetçi ise zamanın gelmesini beklemelidir. İktidarda olanlar da bizim can ve mal güvenliğimizin de onlara emanet olduğunun bilincinde olmalıdır."

Akşener'den 'siyasi cinayetler' açıklaması: Kılıçdaroğlu ile görüşmedimAkşener'den "siyasi cinayetler" açıklaması: Kılıçdaroğlu ile görüşmedim

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nda 'siyasi cinayetler' tepkisi: İlkesiz ve utanç vericiAK Parti'den Kılıçdaroğlu'nda 'siyasi cinayetler' tepkisi: İlkesiz ve utanç verici

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de CHP liderinin "siyasi cinayetler işlenebileceği" yönündeki iddiaları için, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin ana muhalefet partisi Genel Başkanı, dolayısıyla kendisine böyle duyumlar geliyordur, ciddiye alınacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylaşmıştır. Dolayısıyla bu duyumların ciddiye alınmasının yolu, kendisine bu bilgilerin kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcılarıdır. Ciddiyet bunu gerektirir. Dedikodu yapmak, 'FETÖ taktiği' diyerek hafifletmeye gayret etmek, bir İçişleri Bakanı'na hem de bu derece tecrübeli bir İçişleri Bakanı'na hiç yakışmaz, FETÖ meselelerini de sulandırır. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, bu bilgilere nereden, nasıl ulaştığına, ciddiyetine dair resmi, kamuoyunu hoplatmadan, bilgilerin alınması lazım" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63