Kerem Aktürkoğlu'na büyük övgü!

G.Saray'ın Kasımpaşa'yı 3 golle devirdiği maçın ardından spor yazarları sarı-kırmızılıların yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nu yere göğe sığdıramadı.

12 Eylül 2022 Pazartesi 11:00
Kerem Aktürkoğlu'na büyük övgü!

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa deplasmanına konuk olan Galatasaray geriye düştüğü maçta rakibini Gomis ve Kerem'in (2) golleriyle 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci toplamda da 4. galibiyetini aldı. Geceye damga vuran isim ise attığı iki golle sarı-kırmızılıların genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu oldu.

İşte spor yazarlarının Galatasaray'ın Kasımpaşa zaferinin ardından yaptığı yorumlar:

MEHMET DEMİRKOL: GALATASARAY REKOR KIRDI

Kasımpaşa 2 hafta üst üste kazandıktan sonra dün yine dağınıktı. Galatasaray orta sahasını uzun toplarla by-pass etmek istediler. Çıkarken hep bir eksik pas yaptılar. Topu çok istemediler. Ama Aanholt’un geride Boey’nin önde olduğu asimetrik oyunda istedikleri açıkları bulduklarını söylemek zor. Bunu, öne geçip Galatasaray’ın savunmasını biraz daha öne çıkardığında dahi yapamadılar. Galatasaray dolayısıyla topu aldı, ceza sahası içine yerleşti. Bu anlamda rekor da kırdılar. Ancak bir şey eksik kaldı. Bunu kopuk kopuk yaptılar. Akın sürekliliği sağlanamayınca rakip savunma bu oyunun karşılığı kadar açık vermedi. İkinci yarıdaki fark buydu. Bir de ilk yarıda takımı driplingle ileri taşıyan Celina’nın oyundan çıkması. (Fanatik)



AHMET ÇAKAR: BAYARSLAN FENA DEĞİLDİ

Galatasaray rahatladı. Haftalardır zar zor kazanıyorlardı ama dün rahat bir galibiyet aldılar, üstelik ilk golü yemelerine rağmen. İlk yarıda G.Saray'ın kalesinde gördüğü gol, amatör bir takımın bile yemeyeceği türden. Kasımpaşalı oyuncu soldan göstere göstere ortayı atıyor, ceza alanında bir tek, golü atan Bahoken var. İki stoperin arasından golü yapıyor. Bu tür golleri yemek şampiyonluk yarışında iyi değil. Fakat hemen arkasından sahneye yine Gomis çıktı. Haftalardır G.Saray'ı tek başına taşıyan adam, yani Gomis yer tutma zekasından ötürü golü yaptı. Aslında gol öncesi Kerem ve gol pasını veren Yunus önemli işler yaptılar.
 

G.Saray'ın Kasımpaşa zaferi manşetlerde!G.Saray'ın Kasımpaşa zaferi manşetlerde!


İkinci yarı Kerem sahneye çıktı. Haftalardır 'Sorunu var, parasını beğenmiyor' gibi problemlerle boğuştuğu iddia edilen Kerem, çok iyi işler yaptı. G.Saray'ın ikinci, Kerem'in ilk golünde Oliveira'nın pas zamanlaması mükemmel. Üstelik Oliveira belki de direklerden dönen toplar açısından ligin en şanssız futbolcusu. Kerem'in attığı bir ikinci gol var ki seyrine doyum olmaz. Yaklaşık 25 metreden ayak iç üstüyle öyle bir vurdu ki Ertuğrul'un yapabileceği hiçbir şey yok. Bu dakikadan sonra maç bitti diyorduk ki uzatmalara girdiğimizde Kasımpaşa'nın ikinci golü geldi. Bir korner, yine yerleşim hatası ve Sadık'ın golü. Sonuçta G.Saray, kolay gol yemediği sürece Türkiye'nin en etkili takımı ama kolay gol yediği sürece de çok sürpriz puanlar kaybedebilir.
Hakem Volkan Bayarslan iki yıldır çok iyi maçlar yönetiyor. Dün de birkaç hatasına rağmen fena maç çıkarmadı. En önemlisi sakin, tespitleri yerinde ve oyuncularla ilişkisi mükemmel. (Sabah)



UĞUR MELEKE: GALATASARAY BİR TÜR ANCELOTTI FUTBOLU OYNAMAYA ÇALIŞIYOR

Real Madrid-Mallorca maçı öncesi basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Ancelotti’nin verdiği yanıt enteresan: “Topa sahip olma oyunu bir hevesti. Dikine oynamak daha verimli. Kaleye daha çabuk gitmek artık yeni moda” Ben futbolda tek bir doğru olduğuna inanmıyorum, Guardiola’nın da yaptığı saygıdeğer, Ancelotti’nin de... Ancak Ancelotti evinde 6 tane Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi madalyası olan efsanevi bir futbolcu, elit bir teknik adam. O bir şey söylüyorsa hafife almazsınız, kulak kabartırsınız. Sanırım Okan Buruk’un da Galatasaray’da daha fazla kulak kabarttığı vizyon, Ancelotti’nin vizyonu. G.Saray dün ilk yarıda Kasımpaşa kalesine 14 şut attı. Bunu rakip ceza alanında 25 kez topla buluşarak yaptı. Bu sayı, Süper Lig’de bir takımın bir devrede ulaştığı en yüksek sayıymış. Ve Buruk’un takımı bunu genellikle direkt oynayarak yapıyor, kaleye 30 değil, 3-4 pasla gidiyor. Bunda tabii ki hücumda Kerem-Yunus gibi araya koşu yapan adamlarınızın olmasının rolü var. Ancak bir başka faktörü daha göz ardı etmemek gerek: Galatasaray’da orta saha değişti, oyun değişti. (Hürriyet)



ÖMER ÜRÜNDÜL: EN BÜYÜK TRANSFER BOEY

Eğer maçlar biraz tempolu olursa, takım savunmaları karşılıklı hatalar yaparsa, orta sahalar çok kolay geçilirse, dün geceki gibi seyir zevki yüksek ve gollü bir futbol izlenir. Ama bu günümüz futbolunun istediği ilkelere kesinlikle uygun değildir. Kasımpaşa Teknik Direktörü Şenol Can büyük bir taktik yanlışa düştü. Rakibin senden kadro kalitesi olarak çok üstün. Defans hattın son derece arızalı. İki stoperin birbirlerini tanımıyorlar. Ben Ouanes de çakma bir sol bek. Böyle bir tabloda Kasımpaşa bir de oyunu tercih edince, Galatasaray'a çok elverişli bir saha içi ortamı doğdu. Bilhassa gecenin yıldızları Yunus Akgün ve Sacha Boey rakibin sol kulvarını adeta yolgeçen hanına çevirdiler. Eğer Kasımpaşa en azından skor avantajı bulduktan sonra biraz geride kalıp oyunu tutsaydı belki bir şansı olabilirdi. İlk devre çok gol kaçıran Galatasaray, ikinci yarıda Kerem'le öne geçti, ardından aynı ismin mükemmel ikinci golüyle de rahatladı. Sonrasında bütün kontrol eline geçti. Okan Buruk, son bölümde arka arkaya oyuncu değişikliklerine gitti. Fark artacak derken Kasımpaşa son dakikada bir gol daha atınca kısa süreli bir stres oldu. Ama önemli 3 puan kazanıldı. Dünkü maç bir kere daha gösterdi ki bana göre elden çıkarılması düşünülen, sonrasında takımda kalan Sacha Boey; Galatasaray'ın en büyük transferi oldu. Kerem dün gece moral depoladı. Galatasaray'ın şu an en büyük sıkıntısı riskli oynarken geride geniş alanda yakalanması. Okan Buruk'u bekleyen büyük tehlike ise iki takım çıkacak kadar önemli bir kadroya sahip olması. (Sabah)



SERKAN KORKMAZ: HOŞ GELDİN KEREM

Kerem dün akşamki 11'den anlaşılacağı gibi yedek bırakılamıyor. Bunu sebebi Okan Hoca'nın ona güvenmesi mi yoksa üç Türk oyuncu oynatma zorunluluğu mu bilemiyorum. Milli futbolcu dün akşam ilk yarıdaki performansını ikinci yarıda 15-20 dakika daha devam ettirip Oliveira'dan o şık pası almasaydı bir sonraki hafta Nef Stadı'nda yedek soyunacaktı. Çünkü; bardağı taşıran bir kötü performansın ardından Konya karşısındaki maçta sarı kırmızılı tribün, Kerem'e sabır göstermeyebilirdi. Kerem önce takımını 2-1 öne taşıdı ardından da kariyerinin en muhteşem gollerinden biriyle farkı ikiye çıkardı. Perdeyi açan golün sahibi Gomis artık Galatasaray'daki tek golcü değil. (Fotomaç)



ERMAN ÖZGÜR: KEREM'İN PATLAMASI

Yine de ikinci yarıya golle başlayan Galatasaray oldu. Maçın en iyilerinden Oliveira'nın nefis pasını gol yapan Kerem maçın ilk yarısındaki ölü toprağını da üzerinden attı. Bu etkiyle de sezonun en güzel gollerinden birini nefis bir içüst vuruşla Kasımpaşa ağlarına bırakarak beklenen patlamayı yaptı ve maçı kopardı. Aslında maçın oyun olarak genel görüntüsü ilk yarı ile aynıydı ancak tek fark bu kez devrede Kerem vardı. Son bölümlerde Sadık'ın golüne rağmen Galatasaray oyun kalitesi ve Kerem'in dönüşüyle kazanmayı bildi. Boey, Oliveira ve Torreira günün diğer öne çıkan isimleriydi. (Fanatik)



LEVENT TÜZEMEN: KÜSLÜK BİTTİ

İlk yarı boyunca tüm hücum girişimlerini sağdan Yunus-Boey ikilisiyle yapan Galatasaray'da ikinci yarı Aanholt ile Kerem'in de destek vermesi müthiş dönüşün belgesiydi. Özellikle Kerem attığı iki golle galibiyete imza atarken hem suskunluğunu hem de küskünlüğünü sona erdirdi. Lucas çalışkanlığı, sakinliği ayağındaki topları basit oynaması göz doldurdu. Emin Bayram golde belki hatalıydı ama maç boyu yüreğini sahaya koyarak oynadı. Galatasaraylı oyuncuların en güzel yönü geriye düşmelerine rağmen maçı kazanma coşkularından asla vazgeçmediler. Yunus tekniği, çabukluğu ve çalışkanlığıyla Galatasaray'ın hücumdaki en güçlü silahı oldu. Yunus orta kalitesini arttırdığında İcardi, Gomis ve Seferovic pozisyon bulmakta zorlanmaz. Son 5 transfere bakınca Galatasaray'da ciddi bir forma rekabetine tanık olacağız. (Fotomaç)



ŞANSAL BÜYÜKA: KEREM VARSA HER ŞEY TAMAM

Kerem’in maçta iki gol atması kendisi ve takım adına en önemli kazanımdı. Bundan sonra muhtemelen üstündeki ağır baskıdan kurtulacaktır. Topla sürekli oynayıp kaybedeceğine, tepki çekeceğine, savunma arkasına deparlarını atıp, eski üretken kimliğine bürünebilir. Kerem varsa, Kerem iyiyse, Galatasaray’da çok şey değişir. Kerem; Kasımpaşa maçında geri dönüşün işaret fişeklerini attı. Bir başka farklı görüntü Torreira’dan geldi. Sadece top kesmekle kalmadı, kestiği topları, Kasımpaşa savunmasının boşluklarına ve arkasına çok iyi attı. Icardi geldi, Seferovic bekliyor, Gomis çok iyi oynuyor. Yunus Akgün öyle... Bu maçla birlikte Kerem ortaya çıktı. Kısa süre oyunda kalan Rashica bayağı etkili işler yaptı. Galatasaray kazandı, daha da farklı kazanırdı. Sadece maçı kazanmadı, belki de maçtan daha önemlisi Kerem Aktürkoğlu‘nu kazandı. Galatasaraylı şunu unutmasın; Kerem varsa her şey tamam... (Milliyet)



BÜLENT TİMURLENK: TEDAVİSİ SAHADA

Uçakların peşi sıra indiği, yıldızların şık tanıtımlarıyla gelinen hafta sonunda G.Saray'ın iki handikabı vardı. Biri, doğru ve isabetli transferler olmasına rağmen hazır olanı-olmayanı takımla en fazla iki idman yapacaktı. Diğeri ise Avrupa'da olmamak. Yeni kadronun oyun ezberi için gerekli olan haftada 3 maçtı ve bundan mahrum G.Saray her lig maçında bu ezberi yukarı taşımak zorundaydı. Okan Buruk 35 yıldır futbolun içinde, Kerem'in tedavisinin dört duvar arasında ya da kulübede değil sahada olacağına inandığından onunla başladı. G.Saray'da vasatın altında kalan futbolcu yoktu. 6. hafta biterken 3 golle tanıştılar ve haftaya kalesinde gol görmemiş Konya ile evlerinde oynayacaklar. Sonrası milli ara. İcardi ve Mata'yı da hazırlayacak G.Saray'ın en az 2 hazırlık maçına ihtiyacı var ekime kadar. Bu yüzden Konya maçı kritik, sürpriz Giresun mağlubiyetindeki hataya düşmemesi gereken bir kadro var Okan Buruk'un elinde... (Sabah)



BANU YELKOVAN: HOŞ GELDİN KEREM

Aynı futbol, skor olduğunda başka, skora dönüşmediğinde bambaşka parametreler üzerinden yorumlandığı için, Kerem’in ikinci yarının hemen başında Oliveira’nın sol çapraza pasında takımını öne geçiren ilk, dakika 69’da ceza yayının gerisinden sağ üst köşeye gönderdiği jeneriklik ikinci gol olmasaydı, bu maçın sonunda en eleştirilen isimlerden biri olurdu. Ancak bu iki gol sadece tribünleri dolduran taraftarların değil, Harry Potter’ın da yüzünü güldürdü. Geçen sezondan çok farklı noktada başladığı bu sezonda, yüzü alışılmadık şekilde asık Kerem’in yüzü, başta Gomis, tüm takım arkadaşlarının coşkulu sevinçleriyle biraz olsun güldü. G.Saraylılar “Ligin 6. haftası itibariyle rahat bir maç seyrettik” demek üzereyken, maçın son dakikalarında Sadık’ın kafasından gelen ve farkı bire indiren golle yine stresli bir maç sonu yaşadılar. Bu galibiyetle gelen üç puan Okan Buruk’u sevindirse de bazı oyuncuların performansı sonraki maçtaki kadro seçimini şimdiden zorlaştırmış oldu. (Hürriyet)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63