Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'ye terörist diyemem' diyen askeri öğrenci ve annesiyle buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde gündeme getirdiği 15 Temmuz darbe davalarında tutuklu askeri okul öğrencilerinden geçtiğimiz gün tahliye olan Burak Çetinkaya ve ailesini kabul etti.

29 Haziran 2022 Çarşamba 16:30
Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'ye terörist diyemem' diyen askeri öğrenci ve annesiyle buluştu

Anne ve oğul Çetinkaya, FETÖ'cülerin sözcülüğüne soyunan HDP'li Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Yargıtay, FETÖ'nün kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sultanbeyli dosyası kapsamında ve hapis cezası verilen 66 askeri öğrenci hakkında kararı bozdu. Karar bozulduğu için Silivri Cezaevi'ndeki öğrenciler, tahliye edilmeye başlandı. Karar vicdanları yaralarken tahliye edilen isimlerden biri de Taha Furkan Çetinkaya oldu.

KILIÇDAROĞLU MELEK ÇETİNKAYA VE TAHA FURKAN ÇETİNKAYA İLE GÖRÜŞTÜ


Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimini kahve içerek izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbecisi askeri öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya'yı ve FETÖ'yü güzelleyen annesi Melek Çetinkaya ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, Taha Furkan Çetinkaya’yı sarılarak karşıladı. Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Melek Çetinkaya, ziyaretten fotoğrafları şu notla paylaştı:

“Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ziyareti yaptık. Hapishanede kalan askeri öğrencileri ve erleri konuştuk. Mücadeleye devam.”

FETÖ'YE ÖVGÜLER DİZMİŞTİ

Melek Çetinkaya, geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir programda skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Çetinkaya'nın FETÖ elebaşı için kullandığı ifadeler sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Terör elebaşı Fethullah Gülen için 'terörist diyemeyen' diyen Çetinkaya konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Ben Fetullah Gülen'e teröristtir diyemiyorum ama bana bu cemaatin içindeki insanlardan komşularım oldu. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Bu insanlarla 3-4 sene komşuluk yaptım."

Anne ve oğul Çetinkaya, FETÖ'cülerin sözcülüğüne soyunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile de görüştü.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63