Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na "ama"lı destek

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, seçilecek cumhurbaşkanının altılı masayı dinlememesi halinde kriz çıkacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ise Davutoğlu'na "ama"lı destek verdi.

12 Ocak 2023 Perşembe 13:15
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na

Millet İttifakı'nın altı lidere de Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülü eleştirilmeye devam ederken, masadan dikkati çeken iki açıklama geldi.

DAVUTOĞLU: BİZİ DİNLEMEZSE KRİZ ÇIKAR, SEÇİME GİDERİZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Seçtireceğiniz cumhurbaşkanı 'Sizin sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman ne olacak?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı masanın mutabakatına uymazsa kriz çıkar ve meclis desteğini kaybeder. O zaman ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" cevabını verdi. 

Davutoğlu açıkladı: Hangi parti kaç bakanlık alacak belli olduDavutoğlu açıkladı: Hangi parti kaç bakanlık alacak belli oldu

Davutoğlu'nun "kriz tehdidi" şeklinde algılanan sözleri ittifakta rahatsızlığa neden olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da bir açıklama geldi. 

KILIÇDAROĞLU: YÜZDE 1'E 25'E BAKAMAYIZ

Halk TV'den İsmail Küçükkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "6 liderin eşit olduğunu" söyledi. Partilerin oy oranlarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Yüzde 1, 3, 25, 50 diye bakamayız" dedi. Kılıçdaroğlu, "İki ayrı kriterimiz var. Siyasi Partiler Yasası'na göre 6 parti liderinin her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki, kanuna göre her biri genel başkan olduğu için 6'sı da sistemde olsun istiyoruz. Başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur" değerlendirmesinde bulundu. 

LİDERLER EŞİT AMA BAKANLIK SAYISI FARKLI

Kılıçdaroğlu, bakanlık dağılımına ilişkin ise eşitlik değil, oy oranına vurgu yaptı:

"Ama gayet tabii ki temsili demokrasi partilerin oy oranına göre şekillenir. Altı parti lideri bir taraftan eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır ama aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak Bakanlar Kurulu dağılımında da bunu esas alacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63