Kışlık ürünler rafta kaldı: Satışlar sert düştü

Aşırı fiyat yüksekliğiyle vatandaşın tepkisini çeken giyim sektörü son yılların en sıcak kışının yaşanmasıyla yeni darbe aldı. Geçen yıla oranla kışlık giyimde satışlar yüzde 20 geriledi.

25 Ocak 2023 Çarşamba 14:30
Kışlık ürünler rafta kaldı: Satışlar sert düştü

İhracatta daralmaya yaşadıklarını söyleyerek fiyatları sabit tutup stokları eritmeyi düşünen giyim sektörünün planını 'mevsim' bozdu. 

FİYATLAR VE SICAK HAVA SATIŞLARI VURDU

Gıdadaki fahiş fiyatlar kadar tartışılmasa da giyim sektöründe de benzer fahiş fiyatlamaların yaşandığı düşünen vatandaşlar giyim alıverişinden uzak durmaya çalışırken bir de havaların sıcak gitmesi kışlık ürün satışlarının sert düşmesine yol açtı.

YÜZDE 20 DÜŞÜŞ VAR

Geçen yıla oranla kışlık ürün kategorisinde satışların yüzde 20 düştüğü belirtilirken markalar söz konusu kategorideki ürünlerini azaltıp yerine her mevsim giyilebilecek zamansız ürünlerin payını artırmaya başladı.

Öte yandan sıcak giden havalar, yazlık yeni sezon ürünlerinin bu yıl geçen yıla göre çok daha erken vitrinlerde yerini almasına yol açtı.             

SATIŞ UMUDU 'KAR'A KALDI

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, tekstil ile başlayıp hazır giyim üreticilerine sirayet eden karlılık sorununun markaları da etkilemeye başladığını işaret ederek, “Karlılık sorunu ile karşı karşıyayız” dedi. İndirimlere rağmen havanın sıcak seyretmesi nedeni ile kışlık ürün satışlarının çok iyi gitmediğini ifade eden Öncel, “Hava sıcaklıklarında düşüş bekliyoruz. Perakendeci kar yağışlarını bekliyor” dedi.           

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63