'KKTC'yi tanıyabiliriz' sözü çılgına çevirdi: İki ülke birleşti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dış politika danışmanlarından Dugin'in "Rusya, KKTC'yi meşru devlet olarak tanıyabilir" ifadesi Yunan medyasını rahatsız netti. Yunan basını, Rusya ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de birleştiğini söyledi.

05 Ekim 2021 Salı 06:44
'KKTC'yi tanıyabiliriz' sözü çılgına çevirdi: İki ülke birleşti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı ve Rusya'nın dış politikasına yön veren teorisyenlerden Prof. Dr. Aleksandr Dugin'in açıklamaları, Yunanistan'da ses getirdi.

Putin ile Erdoğan'ın ihtilafa düştüğü konuyu açıkladıDugin'den önemli açıklamalar

Soçi'deki Erdoğan-Putin zirvesini değerlendiren ve nelerin konuşulduğu açıklayan Dugin, iki lider arasında en ciddi ihtilafın Kırım konusunda yaşandığını kaydetmişti.

Dugin, "Rusya'nın bu konuda taviz verme ihtimali yok. Kırım'ı kendi toprağı olarak görüyor. Bizim Ukrayna ile olan ilişkimiz tıpkı Türkiye'nin Yunanistan ile olan sorunlarına benziyor. Bizim Türk-Yunan konusuna karışmadığımız gibi Türkiye'nin de Ukrayna ile olan tartışmalarda taraf olmaması gerekiyor. Şayet Türkiye, Kırım konusunda iddiasından vazgeçerse Rusya da KKTC'yi meşru devlet olarak tanır" demişti.

"TÜRKİYE VE RUSYA BİRLEŞTİ"

Dugin'in, "Rusya, KKTC'yi meşru devlet olarak tanıyabilir" ifadesi ise, Yunan medyası tarafından tepkiyle karşılandı.

Yunanistan'da "sert ve ırkçı" çizgide yayın yapan Pentapostagma, Rusya ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çıkarları doğrultusunda birleştiğini ve çanların kendileri için çaldığını yazdı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63