Konya'daki hastanede saldırı: Doktoru katleden kişi de öldü

Konya'da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan doktor; silahlı saldırgan tarafından katledildi. Zanlı H.M.A'nın da olay yerinde intihar ettiği kaydedilirken; RTÜK söz konusu haberle alakalı yayın yasağı getirdi.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 19:30
Konya'daki hastanede saldırı: Doktoru katleden kişi de öldü

Konya Şehir hastanesi kardioloji bölümünde ikindi saatlerinde H.M.A ile Kardiyoloji Uzman Doktor Ekrem Karakaya arasında tartışma çıktı.

H.M.A belinde bulunan silahı çekerek peş peşe ateşledi. Zanlı daha sonra aynı silahla intihar etti. Zanlı olay yerinde, Dr. Karakaya ise ameliyathane de hayatını kaybetti. Olay yerinde 15 boş kovanın bulunduğu öğrenildi.

Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya.

Polis olayla ilgili detaylı soruşturma başlattı.

Saldırganın 57 yaşındaki annesinin yaklaşık 1 ay önce doktor Karakaya tarafından ameliyat edildiği ancak anjiyonun ardından kadının hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırganın da annesinin yaşamını yitirmesinden doktoru sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

SALDIRGAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞIYORDU

Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Develi İmam Hatip Lisesi mezunu Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

KONYA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Özkan, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

Görgü tanığı, "Başka bir doktora muayene olacaktım. Yandaki kapının oradan bir ses çıktı, 10-15 el silah sesi duydum. Hastalar kaçtı, biz de biraz geri çıktık. Oraya gidip baktılar yere düşmüş iki yaralı gördüler" açıklamasında bulundu.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, "Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz" paylaşımında bulundu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, "Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir" denildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise; "Konya'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktorumuz Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet dilerim. Değerli basın mensuplarımızın yayınlarında konuyu hassasiyetle ele almasını, resmi olmayan spekülatif söylemlere karşı dikkatli olmalarını önemle rica ederim" ifadelerini kullandı.

OKTAY: LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gecesini gündüzüne katarak insan sağlığı için çalışan hekim kardeşimiz Ekrem Karakaya'nın görevi başında canice katledilmesini lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63