Kripto depremi: Milyarlarca dolar buhar oldu

En çok işlem gören kripto para birimi Bitcoin, 31 bin doların altına inerek 10 aydan bu yana en düşük seviyesini görerek yatırımcısını üzdü. Para birimi bugün ise 31 bin 905 dolardan işlem görüyor.

10 Mayıs 2022 Salı 10:15
Kripto depremi: Milyarlarca dolar buhar oldu

Bitcoin kripto para birimleri içindeki ağırlığını korurken, küresel ekonomi içindeki yaşanan risklerin etkilerinden eşik değer olarak gösterilen 33 bin doların altına hızla gerileyerek Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 31 bin doların altına indi. Piyasadaki düşüşle beraber milyarlarca dolar resmen buhar oldu.

BİTCOİN DEĞERİNİN DÜŞÜŞ NEDENLERİ

Kripto para birimi Bitcoin, yüksek enflasyona karşı parasal sıkılaşma beklentilerinin artmasından negatif etkilendi.

Türkiye de 'yeni paraya' geçiş için hazırlanıyor! Dünya ekonomisinde yeni düzen...Türkiye de 'yeni paraya' geçiş için hazırlanıyor! Dünya ekonomisinde yeni düzen...

Dünyada riskli varlıklardan kaçış Bitcoin'den uzaklaştırdı.

Doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması ve dolar endeksinin 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşması kripto paraların değeri azaldı.

Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar yoğunlaştı.

Bitcoin için korkutan fiyat tahmini: Rüzgar tersine döndüBitcoin için korkutan fiyat tahmini: Rüzgar tersine döndü

Merkez Bankalarının özellikle de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında sıkılaşma beklentilerinin artması kripto paraları geriletti.

BİTCOİN'İN GELECEĞİNE DAİR YORUMLAR

Uzmanlar kripto para birimi Bitcoin'in yaz aylarında tekrar yükselişe geçeceğini bekliyor.

Bitcoin madencilerinin ellerindeki kazançları haziran ayında satışa çıkarmasının bu ivmeyi artıracağı yönündeki beklenti dillendiriliyor.

Bitcoin madencileri her yıl bu yönde hareket ettikleri için bu beklenti piyasalara hakim.

SON 24 SAATTE YÜZDE 10 ERİDİ

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek 30 bin 333 dolar seviyelerine kadar düştü. Böylece para biriminin fiyatı, Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 31 bin dolar seviyesinin altına geriledi.

ETHEREUM DA DÜŞÜŞTE

Öne çıkan diğer kripto para birimlerinden Ethereum'un fiyatı da son 24 saatte yüzde 11'in üzerinde düşüş göstererek 2 bin 225 dolara indi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63