Küresel fiyat krizinde yeni gelişme! Çin'de fiyat yarı yarıya düştü

Çin'de hükümetin piyasalara müdahale ederek madencileri üretimi artırma konusunda uyarmasından sonra kömür fiyatları hızlı bir gerileme kaydetti. Fiyatlarda yarı yarıya düşüş kaydedildi.

10 Kasım 2021 Çarşamba 10:02
Küresel fiyat krizinde yeni gelişme! Çin'de fiyat yarı yarıya düştü

Çin'de kömür vadelileri, reko seviyelere ulaştıktan sonra sert bir düşüş ile neredeyse 200 günlük hareketli ortalamasının altına indi. Çin'de hükümetin piyasalara müdahale ederek madencileri üretimi artırma konusunda uyarmasından sonra vadelilerdeki düşüş hızlanmıştı.

Bloomberg’e konuşan ismini vermek istemeyen kaynaklar Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun bu yönde karar bildirmesinin ardından ülkede geçen yıl en çok üretimin yapıldığı Shanxi eyaletinde bazı kömür madenleri fiyatlarının ton başına 900 yuanı (141 dolar) gördüğünü bildirdi. Bu rakam, geçen ay Komisyonun düşündüğü 528 yuan (83 dolar) olan tavan fiyatın üzerinde.

Çin hükümeti, fiyatların rekor seviyeye çıkması üzerine çeşitli önlemler alarak kömür piyasasına müdahale ediyor. Kamu destekli madencilerin kömür üretimini hızlandırılırken yurtdışından alımlar da hızlanarak stoklar artırıldı. Bu müdahaleler etkili oldu ve kömür fiyatları son haftalarda geriledi. Zhengzhou Emtia Borsasında gösterge kömür vadelileri 19 Ocak’ta rekor kırmasının ardından yarı yarıya düştü.

Kaynaklar, madencilerin direnci nedeniyle komisyonun daha fazla fiyat düşüşü içi baskı yapmayacağını belirtti.

KAYNAK: BLOOMBERG

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63