Maduro, ABD'yi dize getirdi: Bükemedikleri bileği öptüler, resmen duyuruldu!

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela ile arasında varılan anlaşmalara yanıt olarak, uyguladığı petrol yaptırımlarını hafifletmeyi kabul ettiğini duyurdu.

28 Kasım 2022 Pazartesi 13:00
Maduro, ABD'yi dize getirdi: Bükemedikleri bileği öptüler, resmen duyuruldu!

ABD, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yüzünden Rus petrolüne uyguladığı ambargo nedeniyle yeni arayışlara girdi.  

Petrol ve gaz yönünden önemli kaynaklara sahip Venezuela'ya yönelen Amerika, yıllardır ekonomik yaptırımlar uyguladığı ülkeye ılımlı adımlar atmaya devam ediyor.

Türkiye ile Venezuela arasında 3 anlaşma imzalandıTürkiye ile Venezuela arasında 3 anlaşma imzalandı

Çavuşoğlu Maduro'yla görüştü: 1,5 milyar dolar açıklamasıÇavuşoğlu Maduro'yla görüştü: 1,5 milyar dolar açıklaması

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela devlet kurumları ile muhalefet arasında varılan anlaşmalara yanıt olarak bu ülkeye uyguladığı petrol yaptırımlarını hafifletmeyi kabul ettiğini bildirdi.

HEMEN LİSANS DA VERİLDİ

Bakanlık, Amerikan enerji şirketi Chevron'a Venezuela'da 6 ay boyunca petrol çıkarma ve petrol ürünleri üretme, ayrıca bu ürünleri ABD pazarına tedarik etme izni veren lisans sağladı.

Açıklamada, "Bu önlem, ABD'nin Venezuella halkının zor durumunu hafifleten ve demokrasinin yeniden tesis edilmesini destekleyen somut adımlara göre yaptırımların noktasal olarak hafifletilmesine yönelik uzun vadeli politikasını yansıtıyor" ifadelerine yer verildi.

"YAPTIRIMLARI DAHA DA HAFİFLETME HAKKIMIZI SAKLI TUTTUK"

Aynı zamanda Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, Washington’un Venezuela'ya yönelik yaptırımları hem daha da hafifletme, hem de sıkılaştırma hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

BİRÇOK ALANDA ANLAŞMA YAPILDI

Bakanlık, Venezuelalı yetkililer ile muhalefet temsilcilerinin Meksika'da müzakerelerin yeniden başladığını, eğitim, sağlık, gıda güvenliği ve sel sonuçlarını ortadan kaldırma alanında anlaşmaya varıldığını duyurduklarını hatırlattı.

ABD MADURO'YU DEVİRMEYE ÇALIŞMIŞTI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde ABD'nin desteklediği Juan Guaido'nun başarısız sonuçlanan darbe girişimine maruz kalmıştı. Trump yönetimini peş peşe Venezuela'da kendini "Geçici Devlet Başkanı" ilan eden Guaido'ya destek açıklamaları yapmıştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63