Malatya'da çöken binayla ilgili korkunç iddia: Bugün kolonlarından biri kesildi

Malatya'da 2 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çöktü. Çöken bina ile ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Çevre sakinleri, binanın tadilat halinde olduğunu ve bugün kolonlardan birinin kesildiğini öne sürdü.

09 Kasım 2021 Salı 18:25
Malatya'da çöken binayla ilgili korkunç iddia: Bugün kolonlarından biri kesildi

Malatya Sıtmapınarı caddesinde 2 katlı bir bina çöktü. Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

13 KİŞİ KURTARILDI!

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı. Enkaz altında toplam 10 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILAN VATANDAŞLARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Malatya Valisi Aydın Baruş, çöken bina ile ilgili canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Aydın Baruş, "Çöken bina iki katlı bir bina. Olay yerine doğru hareket ettim. Enkazın altından çıkarılan vatandaşların sağlık durumları iyi.

Yanında bir ticarethane var. Orada 20 civarından insan olduğu söyleniyor. Olayı araştırıyoruz. Şu anda kurtarma ekiplerimiz müdahale halinde. Hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. İnşallah sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

KORKUNÇ İDDİA: ÇÖKEN BİNANIN KOLONLARI KESİLDİ

Öte yandan söz konusu binanın, bugün gerçekleşen tadilat sırasında bir kolonunun kesilmesinin ardından çöktüğü iddia edildi.

EKİPLER İKİ KİŞİYLE TEMAS KURDU

Çukurdere Mahalle Muhtarı Mehmet Fatih Gönültaş, canlı yayında yaptığı açıklamada, "2 kişinin sağ olduğu bilgisine ulaşıldı. Ekipler yönlendirme yapıyor.

Görgü tanıkları 20'ye yakın insanın enkaz altında olduğunu söyledi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Görgü tanıkları, tadilat olduğunu söylüyor. Tadilattan dolayı çökmenin olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.

"TADİLAT HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Bir binanın çöktüğü haberini aldım. 5 dakika içerisinde olay yerine intikal ettik. Ekiplerimiz bu süreçte hemen bölgeye geldiler.

Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. 2 katlı bir bina, olası bir depreme dayanıksız bir bina. Biz geldiğimizde hemen arkadaşlar olaya müdahale ettiler.

Tadilat iddiaları var. Biz tadilat hakkında bilgi sahibi değiliz. Ne şekilde yapıldığı noktasında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Enkaz altındakiler ağırlıkla kıraathanede bulunanlar. Aşağı kattaki vatandaşlar kendilerini dışarı atmışlar. Yaralıların 2'si ağır durumda" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63