Manşetler Babacan'ın 6 sıfır iddiasını yalanlıyor: Ne kendisi açıklamış ne de kabullenmiş

Ali Babacan, TL'den 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendiğini iddia etti. O dönemin gazete manşetleri Babacan'ın iddialarını yalanlıyor. İlk açıklayan Unakıtan'mış, Babacan 3 sıfır atılmasını bile kabul etmemiş.

01 Ekim 2022 Cumartesi 19:15
Manşetler Babacan'ın 6 sıfır iddiasını yalanlıyor: Ne kendisi açıklamış ne de kabullenmiş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Lirası'ndan 6 sıfır atılmasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi olmadığını ve gazetelerden öğrendiğini iddia etti. 

Babacan, paradan 6 sıfır atılacağını kendisinin açıkladığını da söyledi. 

O dönem medyada yer alan demeçleri, Babacan'ın paradan 6 sıfır atılmasına yanaşmadığını ortaya koyuyor. 

TL'den altı sıfır 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren atılmıştı. 

BABACAN "6 SIFIR" KARARINI 51 GÜN SONRA "AÇIKLADI"

24 Ocak 2003'te Davos'ta bulunan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, hükümetin Euro'ya geçi düşündüğünü belirterek, liradan 3 sıfır atılması konusuna sıcak bakmadıklarını söylemişti. 

9 Eylül 2003'te Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "paradan 6 sıfır atılacağı" yönündeki açıklaması medyada yer almıştı. Ali Babacan ise, Unakıtan'dan 51 gün sonra yani 31 Ekim 2003'te TL'den 6 sıfır atılacağını "duyurmuştu".

ERDOĞAN: PAYE ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası 140’ıncı Yıl Özel Ödülleri Töreni’nde yaptığı açıklamada, "Paye çıkarmaya çalışanlar var. 6 sıfırı Türk Lirası’ndan çıkaran bu başbakan. Sen kimsin ya? Başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin?" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63