Miçotakis hükümeti zor durumda! Parlamento binası önündeki çatışmalar sürüyor

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hayat pahalılığı ve gıda maliyetlerini protesto eden eylemcilerin parlamento önündeki protestoları yoğunlaştı. Göstericiler oldukça yükselen enerji ve gıda fiyatlarına öfkeli. Ülkedeki şiddet sarmalı büyüyor.

11 Kasım 2022 Cuma 01:00
Miçotakis hükümeti zor durumda! Parlamento binası önündeki çatışmalar sürüyor

Kiryakos Miçotakis hükümeti zorda... 9 Kasım'dan beri süren 24 saatlik ilan edilen genel grev, Yunanistan'da kamu hizmetlerinin felç olmasına neden olmuştu.

YUNANİSTAN'DA HAYAT ÇOK PAHALI

İşçiler, artan yaşam maliyetine, artan tüketici fiyatlarına, ulaşımın aksamasına, uçuş iptallerinin zorunlu kılınmasına ve kamu hizmetlerinin kapatılmasına karşı ülke çapındaki grevler sırasında iş bıraktılar. Taksicilerden, bankalara, devlet kurumlarından özel işletmelere kadar birçok kurum ve kuruluşun hayat pahalılığını protesto etmek için düzenlendiği artarak grev devam ediyor.

"İŞTEN ÇIKARMALARA VE MAAŞ KESİNTİLERİNE HAYIR"

Grevle birlikte ülke çapındaki hizmetlerin birçoğu aksadı. Grev kapsamında binlerce işçi sokağa çıkarken bazı eylemciler "İşten çıkarmalara ve maaş kesintilerine hayır" yazılı pankartlar açtı.

KAOSUN AYAK SESLERİ

Geçtiğimiz gün de artarak devam eden grevde, parlamento binasına doğru ilerleyen göstericiler, polisle çatıştı. Molotofkokteyli ve sopalarla ilerleyen göstericilere, polis bazı noktalarda göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale etti. Ünlü markaların bulunduğu, turistik Ermou Caddesi üzerinde mağazalara zarar veren göstericilerden bazıları ise polis tarafından gözaltına alındı.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Yunan sendikaları kimi vergilerin düşürülmesini ve ayda 713 Euro olan asgari ücretin artırılmasını talep ediyor. Öte yandan ülkenin memur sendikaları konfederasyonu ADEDY'den gelen açıklamada, "Ülkemizin hem kamudaki hem de özel sektördeki çalışanları, haneleri ve vatandaşları boğan yüksek fiyatlara karşı mücadele ediyor" ifadeleri yer aldı.

Paris'te düşük maaş protestosu! Hayat pahalılığı nedeniyle Fransa grevlerle sarsılıyorParis'te düşük maaş protestosu! Hayat pahalılığı nedeniyle Fransa grevlerle sarsılıyor

Yunanistan'dan itiraf: Türkiye güçlenirken biz batıyoruzYunanistan'dan itiraf: Türkiye güçlenirken biz batıyoruz

Atina'da ortalık savaş alanına döndü!Atina'da ortalık savaş alanına döndü!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63