Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı! Skandal suçlama!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, provokasyonlarını sürdürdü. Yaptığı yeni açıklamayla yine Türkiye'yi hedef aldı.

15 Eylül 2022 Perşembe 18:15
Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı! Skandal suçlama!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Akdeniz ve Ege'de Türkiye'nin hukuki haklarını çiğnemeye devam ediyor.

YİNE TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Son günlerde yaptığı skandal açıklamalar ile sürekli Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Benaki Müzesi'nde düzenlenen 'Küçük Asya' etkinliğinin açılışında yine skandal suçlamalarda bulundu.



Atatürk komutasındaki Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı'ndaki zaferini 'Küçük Asya Felaketi' olarak değerlendiren Yunanistan'da "Küçük Asya" etkinliğinin açılışında konuşan Miçotakis, skandal açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE LOZAN ANLAŞMASINI İHLAL EDİYOR"

Türkiye'nin Lozan Anlaşması'nı ihlal ettiğini öne süre Miçotakis, İstanbul için 'Konstantinopolis' ifadesini kullandığı açıklamasında "Türkiye'nin İstanbul, İmroz ve Bozcaada'daki Rum varlığını söküp atmasına rağmen Lozan Antlaşması, yıllardır komşularımızla bir arada yaşamamızı sağladı. Türkiye açık düzenlemeleri baltalayarak egemenlik haklarımıza meydan okuyor" ifadelerini kullandı.



MÜLTECİLER KONUSUNDA BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIKLARINI İLERİ SÜRDÜ

Mültecilere uyguladıkları insanlık dışı muamele nedeni ile dünya çapında tepki gören Yunanistan'ın Başbakanı bu eleştirilere kulak tıkayarak ülkesinin mültecilerin yeniden yerleştirilmesi konusunda büyük bir başarıya imza attığını ileri sürdü.

Miçotakis, adını vermeden Türkiye’yi kastederek 'Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum' demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63