Milletvekilleri sahaya indi: Stokçulara yeni yaptırımlar

Ayçiçeği yağı ve şekerin ardından bir çok gıda ürününde stokçuluk başladı. Artan fiyatlar hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur ederken, fırsatçılığa karşı yeni tedbirlerin alınması gündeme geldi.

27 Mart 2022 Pazar 07:00
Milletvekilleri sahaya indi: Stokçulara yeni yaptırımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti grup başkan vekilleri, milletvekilleri ile son dönemde sık sık istişare toplantıları yapıyor.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti’deki beş grup başkan vekili, sorumlu oldukları milletvekilleri her hafta bir araya gelmeye başladı.

Son yapılan toplantıda ana gündem maddesi stokçuluk ve fahiş fiyat artışları oldu. Milletvekilleri seçim bölgelerinde yaptıkları çalışmalarda en fazla hayat pahalılığı problemi ile karşılaştıklarını, özellikle de bazı ürünlerin bulunmadığına yönelik şikayet aldıklarını söyledi.

Ayçiçeği yağı, şeker, un konusunda önümüzdeki dönemde yaşanacak problemlere dikkat çekildi. Depolarda mal bulunmasına rağmen fırsatçılar sebebiyle üreticiye ulaşmadığı, bu durumun fahiş fiyat artışlarına yol açtığını vurgulayan milletvekilleri, özellikle fırıncı ve gıda sanayicisinin ‘ham madde bulamıyoruz’ şeklinde şikâyetler aldıklarını kaydetti. Milletvekilleri tarafından stokçular, fırsatçılar ve fahiş fiyat artışlarına karşı yeni tedbirlerin alınmasını talep edilirken, bu taleplerin parti yönetimi tarafından hükûmete iletileceği belirtildi.

Vekiller önümüzdeki günlerde stokçularla ilgili yeni kararlar alınabileceğini dile getirdi. Ayrıca TCK’daki ‘stokçuluk’ ve ‘fiyatları etkileme’ suçlarının cezasını artırarak, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesi yönünde kanuni düzenleme yapılacağı bilgisi verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63