Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 10 il belirlendi! Uygulama resmen başladı

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla, salgının seyrini görebilmek için bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı 10 pilot il belirledi. Test için veli onayı gerekecek.

04 Ekim 2021 Pazartesi 17:08
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 10 il belirlendi! Uygulama resmen başladı

Çok sayıda ve öğrencilerin merakla beklediği PCR testiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.  Okullarda yüz yüze eğitimin sekteye uğramaması için bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. 

10 PİLOT İL BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda PCR testi uygulamasının başladığını duyurdu. 10 pilot il belirlendi. Bu illerde velilerin onayı alınarak öğrencilere PCR testi uygulaması yapılacak.

BELİRLENEN İLLER SAĞLIK BAKANLIĞI'NA İLETİLDİ

Pilot olarak belirlenen iller Sağlık Bakanlığına iletildi. Uygulama kapsamında Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Ordu ve Zonguldak'taki öğrencilerden test alınacak. İstanbul ve Ankara ilk etapta kapsam dışında kaldı.



Uygulama kapsamında Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Ordu ve Zonguldak'taki öğrencilerden test alınacak. İstanbul ve Ankara ilk etapta kapsam dışında kaldı.

81 İLE YAYILACAK

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmada, okullardaki semptomsuz vakaların belirlenmesi hedefleniyor. İlk olarak 10 ilde yapılacak taramalar, daha sonra 81 ile yayılacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLADI: SINAVLARDA ZORUNLU

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav personeli için, iki doz aşı yaptıranlar ile sınav görevinden 48 saat önce PCR testi yaptırarak sonucu negatif olanların görevlendirilebileceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" uyarınca, sınavlarda görev almak isteyen ve Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında aşı ve test sonucu bilgilerini paylaşan personelden, iki doz aşı yaptıranlar ile sınav görevinden 48 saat önce PCR testi yaptırarak sonucu negatif olanların görevlendirilebileceğini bildirdi.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okullarda alınması gereken tedbirlere ilişkin "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

Rehbere göre, tüm sınavlarda, HES uygulamasında aşı ve test sonucu bilgilerini paylaşan personelden iki doz aşı yaptıranlar ile sınav görevinden 48 saat önce PCR testi yaptırarak sonucu negatif olanlar görevlendirilebilecek.

Aşısız veya bir doz aşı yaptırmış ancak Kovid-19'a yakalanıp iyileşmiş olanlar, hastalık sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre boyunca sınavlarda görev yapabilecek.

Ancak bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreyi tamamlayanların görev alabilmesi için tam doz aşılarını yaptırmaları veya sınav görevinden 48 saat önce yaptırdığı PCR testinin negatif olması gerekecek.

Bu hususlar dışında bulunan personelin görevlendirmesi yapılmayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63