Milli Muharip Uçağa yeni merkez: Cumhurbaşkanı Erdoğan törenle açacak

Beşinci nesil Milli Muharip Uçak için TUSAŞ içinde özel bir kompleks oluşturuldu. Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi’nin açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yapılacak.

05 Ocak 2022 Çarşamba 10:00
Milli Muharip Uçağa yeni merkez: Cumhurbaşkanı Erdoğan törenle açacak

Beşinci nesil milli savaş uçağı için sıkı bir takvim hazırlanırken, yarın önemli bir adım atılacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde yürütülen “Milli Muharip Uçak” projesi kapsamında, TUSAŞ içinde özel bir kompleks oluşturuldu.

Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi’nin açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yapılacak. 65 bin metrekare alan üzerinde yüksek güvenlik ve teknolojiyle donatılan kompleks, mühendislere gündüz binadan çıkmadan çalışma imkanı sağlayacak.

2 BİN 300 MÜHENDİS

Merkezde otonom kütüphane, yemekhane, tıp merkezi ve birçok spor alanı da yer alacak. 2 bin 300 mühendisin görev yapacağı merkezin hemen yanında ise uçağın yapılacağı hangar yer alacak. Burası dışarıdan izole, kendi iletişim altyapısı, yüksek hesaplamalı bilgisayarları bulunan bir yapı olacak. Hangarın yapımıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Milli Muharip Uçağın 2023’te hangardan motoru çalışır halde çıkarılması planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63