Muhammed bin Zayed, BAE'nin yeni Devlet Başkanı oldu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nehyan, abisi Şeyh Halife bin Zayed el-Nehyan'ın ölümünün ardından BAE'nin yeni Devlet Başkanı seçildi.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 12:45
Muhammed bin Zayed, BAE'nin yeni Devlet Başkanı oldu

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Ajansı WAM, bugün toplanan Federal Yüksek Konseyi'nin yeni devlet başkanını seçtiğini duyurdu.

WAM, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nehyan'ın, abisi Şeyh Halife bin Zayed el-Nehyan'ın ölümünün ardından BAE'nin yeni Devlet Başkanı olduğunu duyurdu.

BAE Devlet Başkanı el-Nehyan hayatını kaybettiBAE Devlet Başkanı el-Nehyan hayatını kaybetti

ARTIK RESMEN BAŞKAN

el-Nahyan'ın yıllardır devam eden rahatsızlıklarından dolayı, BAE'yi fiili olarak Zayed yönetiyordu. Bu gelişmeyle Zayed, artık resmi olarak BAE Devlet Başkanı olmuş oldu.

EL MEKTUM'DAN ZAYED'E BAĞIMLILIK YEMİNİ

BAE'deki önemli figürlerden olan ve başa geçebileceği konuşulan Muhammed bin Raşid el-Mektum da sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda; Bin Zayed'e bağlılık sözü verdi:

"Kardeşim Muhammed bin Zayed'i, lider olarak tanıyorduk. O'na başkan oluşuna biat ettik."

ERDOĞAN BAE'YE GİDECEK

el-Nehyan'ın ölümü sonrası BAE'de ulusal yas ilan edilirken; bayraklar 40 gün süreyle yarıya indirilmişti. Ayrıca; ülkede bütün devlet dairelerinin 3 gün boyunca kapalı olacağı duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada; BAE'ye taziyelerini ileterek; el-Nehyan'ın vefatı için bu ülkeye taziye ziyaretinde bulunacaklarını söylemişti:

"Uzun süredir rahatsızlığı vardı, bugün de Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Allah rahmet eylesin. Taziye için 3 gün sürecek bir ziyarette bulunacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63