Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül'den salvolar! Altı boş laf değil

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6'lı masa ve CHP yönetimini sert bir dille eleştridi. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık' sözleriyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

16 Eylül 2022 Cuma 18:30
Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül'den salvolar! Altı boş laf değil

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Rize Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnce, "Biz Türkiye'ye yeni bir seçeneğiz. Memleket Partisi olarak çok kısa süre içerisinde örgütlendik, seçime katılma hakkını aldık. Allah'ın izniyle bu seçimde sürpriz parti biz olacağız." dedi.

SÜRPRİZ PARTİ BİZ OLACAĞIZ

Altılı masa konusuna değinen İnce, "Bizim kavga etmek ve acıları kaşımak gibi böyle bir derdimiz yok. Cumhuriyet ile Osmanlıyı yarıştırmak, böyle bir derdimiz yok. Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim. İzmir Marşı da bizim Mehter Marşı da bizim. Biz Türkiye'ye yeni bir seçeneğiz. Memleket Partisi olarak çok kısa süre içerisinde örgütlendik, seçime katılma hakkını aldık. Allah'ın izniyle bu seçimde sürpriz parti biz olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem İnce, şöyle konuştu:

"Bizi güneyimizden Suriye'den kuşatmak istiyorlar, batımızdan Yunanistan ile kuşatmak. Yunanistan'da 20'nin üzerinde üs kurdu Amerika. Bu bir kuşatma harekatıdır. Yani Ukrayna için yapıldı bunlar. Ukrayna için yapıldıysa Ukrayna Rusya savaşı devam ediyor. Ne işi var 12 bin tane tankın bizim sınırımızda? Bu konuda bu ülkeyi yöneten hükümete her türlü desteği veririz hiç sıkıntı yok. Biz yerli ve milli bir partiyiz. Libya konusunda her türlü desteği veriyoruz. Mavi Vatan vazgeçilmezimizdir. Destekliyoruz. Biz diğer muhalefet partilerine benzemeyiz. Biz bir iş doğru yapılmışsa destekleriz. İHA'ları ve SİHA'ları destekliyoruz. Biz iktidar olduğumuzda kaldığı yerden devam edecek. Ancak Erdoğan'ın ve AKP'nin Suriye politikasını desteklemiyoruz."

KILIÇDAROĞLU'NA SAKARYA ELEŞTİRİSİ

"Söylenenlere bir bakın. Atatürk diyemem, Mustafa Kemal derim. Sakarya Meydan Muharebesi'ni Sakarya'da kutlamak Atatürk'ün kurduğu partiye yakışıyor mı?" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Böyle bir şey olabilir mi. Atatürk'e 'Dersim katliamcısı' dedi milletvekili. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili. Atatürk'ün partisi. Orada mücadele şansı yoktur, haklı olmak önemli değil. Muharrem İnce daha çok oy alır, aldı da zaten. CHP'de hiçbir başarı cezasız kalmaz. İstanbul işgal edilmişti. Mustafa Kemal Paşa işgal edilmiş şehri terk etti Ankara'ya gitti. İstanbul'u da öyle kurtardı. CHP'yi de buradan kurtaracağız merak etmeyin o işgali kaldıracağız. Ben işgalden ilçe başkanlarını il başkanlarını kastetmiyorum. Tabanı kastetmiyorum tepedeki üç beş yöneticiden kastediyorum. Ama benim sorunum Cumhuriyet Halk Partisi ile değil orayı yönetenlerle. Tabanla hiçbir sıkıntım yok. Onlar benim dostlarım kardeşlerim, arkadaşlarım. Onlarla ter akıttık biz. ."



KOALİSYON ÇATLAYACAK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6’lı masadaki siyasi liderlerin birbirlerine ters düşen açıklamaları ve eylemleri olduğunu hatırlatarak “6’lı masa iktidar oldu. Temel Karamollaoğlu 'İstanbul sözleşmesine hayır' diyor, Kemal Kılıçdaroğlu 'evet' diyor. Ne olacak, kabul edecekler mi? Mültecileri ve sığınmacıları geriye göndereceklermiş. Davutoğlu mu sorumlu olacak ? Onun döneminde olmadı mı bunlar. Ali Babacan 'Ergenekon’u yeniden açacağız' dedi. Sabahında Kılıçdaroğlu, Ali Tatar’ın evine gitti. Böyle mi siyaset olacak, ne yapacaklar? 'Libya’da ne işimiz var' dedi CHP, Libya teskeresine 'hayır' oyu verdi. İYİ Parti 'evet' oyu verdi. 'Tayyip gitsin' tamam kabul ama bunlar iş başına geçince Libya teskeresi geçemeyecek meclisten, koalisyon çatlayacak" dedi.

SARIGÜL'DEN 'HDP'YE BAKANLIK' AÇIKLAMASI: ALTI BOŞ LAF DEĞİL

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "HDP’ye bakanlık verilebilir" açıklaması yapan CHP’li Gürsel Tekin için “Gürsel Tekin bir şey söylüyorsa altı boş değildir” ifadelerini kullandı.



Gaziantep’te partisinin il binasının açılışına katılan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sözlerinin başında trafik kazasında hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı muhabirlerinin ailelerine başsağlığı diledi. Sarıgül, Gaziantep’te olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

GÜRSEL TEKİN BİR ŞEY DEMİŞSE ALTI BOŞ DEĞİLDİR

TDP Başkanı Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin’in uzun yıllardır milletvekilliği yaptığını ve söylediği hiçbir şeyin altının boş olmadığını söyleyerek, "Başka partilerin iç işine karışmayı arzu etmem ama Gürsel Tekin uzun yılardan beri milletvekili olmayı o koltukta kalmayı başaran birisidir. Aktif siyaset içerisinde olan birisidir. Gürsel Tekin bir şey söylüyorsa altı boş değildir" dedi.



YUNANİSTAN AMERİKA'NIN EYALETİ OLMAYI BIRAK

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Sarıgül, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e sert uyarılarda bulundu.

Sarıgül, “Buradan Miçotakis’e şunu söylemek istiyorum. Bir gece ya da bir gündüz ansızın Miçotakis gelmemizi arzulamıyorsa adaları işgal etmeyecek. Adaları silahlandırmayacak. Burnumuzun dibine gelip de füzelerini koymayacak. Çizmeyi aşmayacak, bardağı taşırmayacak. Yunanistan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sabrını zorlamayacak. Miçotakis Amerika sana uzak Amerika’nın eyaleti olmayı bırak” şeklinde konuştu.

BAKAN KURUM'A ÖVGÜ VE SOSYAL KONUT RİCASI

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, yaptığı çalışmalardan dolayı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a övgülerde bulunurken, son açıklanan sosyal konut projesinde konut fiyatlarının aşağıya çekilmesini istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63