Mustafa Sarıgül Başkent Kulisi’nde!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

13 Kasım 2022 Pazar 12:15
Mustafa Sarıgül Başkent Kulisi’nde!

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül.

Sarıgül, ‘Siyasetteki hedefleri neler? CHP’den neden ayrıldı? Bu CHP eski CHP değil mi? Herhangi bir ittifak içinde yer alacak mı? 2023 seçimlerinde neyi hedefliyor?’ sorularını yanıtlıyor.

Mustafa Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

"HDP ve diğer partilerin desteği yoktu. Biz o dönemde CHP tarihinin en çok oyunu aldık.

87'de 30 yaşımda Türkiye'nin en genç milletvekili oldum. Bir tarafta koca Demirel, bir tarafta Özal... 

SİYASETTEKİ HEDEFLERİ

Siyasi hedeflerimin tamamına hemen hemen ulaştım. Bir hedefim kaldı, siyasetteki en büyük hedefim başbakanlıktır. Başbakan olmak isterim. Yurttaşlarımı yönetmek istiyorum. 

CHP'DEN NEDEN AYRILDI?

Biz arkadaşlarımızla oturduk ve bir değerlendirme yaptık. Siyasetin çizgileri çok agresif oldu. Türkiye'de yeni bir üslup ve siyasete ihtiyaç var. Türkiye Değişim Partisi, sağın ve solun partisi değil. Bu kavramlar eskimiştir. Soğuk Savaş döneminde kalmıştır. Neden TDP'yi kurduk? Bu kavramları artık değiştirmemiz lazım. Sağı ve solu vicdan, merhamet  ve şefkat yolu olsun. Bizim çizgimiz Varan çizgisi olsun, diyoruz.

Bizim çizgimiz Fatih Sultan Mehmet'ler, Alp Arslan ve Atatürkler... Osmanlı'ya da sahip çıkalım Cumhuriyet'in değerlerine de sahip çıkıp geliştirilelim. 

Sağ ve sol kavramları yıpranmıştır. Biz ulusal birliğin bekçisiyiz. 

Geçmişimle gurur duyuyorum. Geçmişimle kalırsam geleceği iyi planlayamam. 

TİKTOK KULLANIMI

Alışılagelmiş bir siyasetçi değilim. Kendini beğenmiş caka satan bir siyasetçi değilim. Allah'ım beni kibirden uzak tutsun. O videolarda ülkemizin bir sorununa dikkat çekiyorum. Vermek istediğimiz mesajları geniş kitlelere daha iyi ulaştırıyoruz. 

Sosyal medyayı kullanmak maharettir. 

TOGG VİDEOSU

Togg'a gittiğim içim bazı okumuş cahiller çok eleştirdiler. Ben bu okumuş cahillere şunu söylüyorum. Araştırdım baktım, Togg yerli, mülkiyet hakkı Türkiye'de. Parçaları Sakarya'da yapılıyor. Biz ülkemize yapılan hayırlı bir iş varsa bunu söylüyoruz.

Bu yatırımı desteklemek lazım. Bizim ekonomik milliyetçilik anlayışını destekleyecek bir adım. 

Togg, Türkiye'nin en önemli markasıdır. 

"TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ"

TDP, terörü bitirecek bir siyasi parti. Baktım araştırdım. Arkadaşlarımız bunu araştırıyorlar. Teröristin silahı nereden geliyor? ABD'nin yaptığı ikili oynama. TDP, Almanya'dan Fransa'dan asla talimat almaz.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI

Meral hanıma sevgimiz sonsuz. Meral hanım 'Başbakanlık' talebini bizden sonra söyledi.

Bu tek kişilik bir oyun değil. Muhalefetin görevi iktidara hazırlanmak. Biz başkanlık sisteminin çok zor bir sistem olduğunu, Cumhurbaşkanını da yorduğunu görüyoruz. Baktığınızda kararlar hızlı alınıyor ancak biz istiyoruz ki eski sistemin güçlenmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun.

TDP olarak hayırlı işlerin yanındayız. Cumhurbaşkanlığı siteminin tekrar revize edilmesi gerekiyor.

6'LI MASA AÇIKLAMASI

Siyasette diplomasi son derece önemli. Kurmaylar önce görüşsün, her şey olgunlaştıktan sonra çıksın. Cumhurbaşkanlığı adayını kamuoyuna sunması lazım.

 

Mehmet Acet'ten çarpıcı İmamoğlu sözleri! Putin örneği verdiMehmet Acet'ten çarpıcı İmamoğlu sözleri! Putin örneği verdi

Numan Kurtulmuş Başkent Kulisi’nde soruları yanıtlayacak Numan Kurtulmuş Başkent Kulisi’nde soruları yanıtlayacak

Mehmet Acet yazdı: Büyük işler neden şimdi yapılabilir hale geldi?Mehmet Acet yazdı: Büyük işler neden şimdi yapılabilir hale geldi?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63