NATO Liderler Zirvesi başladı: Erdoğan, Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin yapılacağı IFEMA Fuar Merkezi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

29 Haziran 2022 Çarşamba 11:15
NATO Liderler Zirvesi başladı: Erdoğan, Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’deki IFEMA Fuar Merkezi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik etti. Merkezde gerçekleştirilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve marjında ikili temaslarda da bulunacak.

ERDOĞAN, MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. 

DEVLET BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın ayrıca TSİ 18.45’te ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.

NATO DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARI ZİRVESİ'NİN GÜNDEMİ 

Zirve’de 30 üye ülkenin lideri, Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik tehdit ve meydan okumalar karşısında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunacak. Rusya-Ukrayna savaşının NATO’ya yansımaları değerlendirilecek ve bu çerçevede NATO’nun caydırıcılık ve savunma yapılanması gözden geçirilecek. NATO’nun gelecek çalışmalarına rehberlik edecek yeni Stratejik Konseptinin onaylanması da gündem maddelerinin arasında yer alırken, liderlerin Finlandiya ve İsveç'i NATO üyesi olmaya davet etmek için tarihi bir karar alması da bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63