Ne altın ne de dolar: İslam Memiş'ten yine çok konuşulacak bir tahmin daha

Son dönemde yaptığı doğru tahminlerle adından söz ettiren Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu defa gümüş alımının daha avantajlı olabileceği uyarısında bulundu. Memiş, gümüşün gramının 20 TL'ye kadar çıkabileceğini vurguladı.

08 Ocak 2022 Cumartesi 10:15
Ne altın ne de dolar: İslam Memiş'ten yine çok konuşulacak bir tahmin daha

Döviz kurlarının büyük düşüşünü doğru bilen Ekonomist İslam Memiş, bu defa altın, dolar veya euro alımı yerine yatırımcıların sterlin ve gümüşe yönelmesi gerektiğine dikkat çekti. Memiş'e göre gümüş fiyatları 10 TL birden artabilir. İslam Memiş, canlı yayında döviz kurlarındaki dalgalı seyrin 3 ay daha, Mart ayına kadar devam edeceğini açıkladı. Yatırımcılara önemli tavsiyeler veren Memiş, altını olanların altınlarının yüzde 50'sini dolara çevirip, doları olanların da yarısıyla altın alarak uzun vadede beklemeleri gerektiğini söyledi.

Gümüş

GÜMÜŞ SİKKELER PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

Gümüşle ilgili önemli çalışmalar yapan İslam Memiş, 2022'de gümüşün daha çok değerleneceğini ve yaptığı gümüş sikkeleri 2 hafta sonra piyasaya süreceğini duyurdu. Düğünlerde altına alternatif olarak gümüş takılabileceğine de vurgu yaptı.

Düğünlerde takı için hazırlanan gümüş ziynet takılar

STERLİN ALINABİLİR

Ülkelerin para birimine yatırım yapacak yatırımcılar için, sterlinin performansının 2022'de daha iyi olacağını belirtti.

Sterlin

MART AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Memiş, "Piyasalar bu haftaya karışık başladı. Kurlardaki bu dalgalı seyir 3 ay daha, Mart ayına kadar devam edecek. Gram altın yatırımcısı uzun vadeli beklemeli. 2022 yılı karışık bir yıl olacak.

Ünlü ekonomist Adam Hamilton'dan çarpıcı yorum: Altının önünü kesmeyecekÜnlü ekonomist Adam Hamilton'dan çarpıcı yorum: Altının önünü kesmeyecek

  Soru işaretleri daha çözülmedi. Altın'ın ons fiyatı sınırda geziyor. FED'in faiz kararına kadar aşağı ya da yukarı kırılma olasılığını zayıf görüyorum. Altın yatırımınız varsa yüzde 50'sini dolara çevirmeli, dolar olanlar da yarısını altına çevirerek beklemeli.

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş

GÜMÜŞ İYİ OLACAK

2 yıldır gümüşle ilgili ciddi çalışmalarım oldu, 2021'de gümüşün gram fiyatı 13 seviyesine yükseldi. Gümüşün çok farklı bir hikayesi var. Gümüş altına kıyasla daha avantajlı olacak. Ülkeler tarafından ciddi stoklanmaya devam ediyor. Bankalarda altın gibi, gümüş hesabı açıp buraya transfer edebilirler. 

Altın ve gümüş

Tasarruflarınıza gümüşü mutlaka ekleyin. Yakın bir tarihte fiziki gümüş tarafında ciddi bir sıkıntı oluşabilir. Bu da değerini beklenenden daha fazla artırabilir. Gümüş şu anda 9,5-10 TL arası işlem görüyor. 2022'de gümüşün gram fiyatının 20 TL'ye yükseleceğini tahmin ediyorum.

Düğünlerde takı için hazırlanan 5 gramlık gümüş ziynet takı

Altın fiyatları arttı diye üzülmeyin. Çeyrek altın gibi gümüşün sikkelerini 2 hafta sonra piyasalara sürüyorum. Düğünlerde artık gümüş sikke görürseniz şaşırmayın. Ülkelerin para birimine yatırım yapacaksanız sterlini gözden geçirin. 2022'de sterlinin performansının iyi olacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Düğünlerde takı için hazırlanan 20 gramlık gümüş ziynet takı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63