Öğretmenlerin paylaşımına soruşturma! İfadeleri ortaya çıktı

Erzurum'da bir grup öğretmenin ilçe girişindeki tabelanın önünden el-kol hareketli fotoğraf paylaşımı için adli ve idari soruşturma başlatıldı. Öğretmenlerin ifadeleri de ortaya çıktı.

03 Mayıs 2022 Salı 17:00
Öğretmenlerin paylaşımına soruşturma! İfadeleri ortaya çıktı

Erzurum’un Karayazı ilçesinin girişinde Türkçe ve Kürtçe "Hoş geldiniz' yazılı tabela önünde fotoğraf paylaşan 4 öğretmen, paylaşımlarında “Tabelanın öbür tarafında “hoşgeldiniz” yazıyor, ama ona hareketimiz belli” ifadelerini kullandı.



İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, "Karayazı İlçemizle ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşım ile ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.



ÖĞRETMENLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Öğretmenlerin soruşturma kapsamında verdikleri ifadeler de ortaya çıktı.

Hareketin Kürtçe'ye yönelik olmadığını savunan öğretmenler, savunmalarında "Tayinlerimizin çıkma dönemine yaklaştığımızı ve bir daha Karayazı'ya dönmeyeceğimizi vurgulamak istedik" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63