Özbekistan'da Putin'e Hindistan Başbakanı'ndan beklenmedik eleştiri: Defalarca konuştuk...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan'da görüştüğü Hindistan Başbakanı Modi'den beklemediği bir eleştiri aldı.

18 Eylül 2022 Pazar 07:45
Özbekistan'da Putin'e Hindistan Başbakanı'ndan beklenmedik eleştiri: Defalarca konuştuk...

Modi kameralar önünde Putin'e, "Günümüz savaş çağı değil, bunu size telefonda da söyledim" dedi. Rus lider bu eleştiriye "Biz savaşı bitirmek istiyoruz ama Ukrayna istemiyor" yanıtını verdi.

Hindistan Başbakanı Modi’nin Rus lidere yönelik sözleri gündem oldu. Narendra Modi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Özbekistan'ın Semerkant şehrinde yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde bir araya geldi.

"DEFALARCA KONUŞTUK"

Modi, toplantının basına açık kısmında Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşı eleştirdi. "Günümüz çağı savaş çağı değil ve telefonda defalarca konuştuk. Demokrasi, diplomasi, diyalog, bütün bunlar dünyayı etkileyen şeyler. Önümüzdeki günlerde barış yoluna nasıl gidebiliriz? Bugün kesinlikle tartışma şansımız olacak. Ayrıca bakış açınızı anlama fırsatı da bulacağım" dedi.

Putin, Hindistan Başbakanı'nın bu sözlerine Ukrayna'yı suçlayarak yanıt verdi. "Ukrayna'daki çatışma konusundaki tutumunuzu sürekli dile getirdiğiniz endişelerinizi biliyorum. Bunun mümkün olan en kısa sürede sona ermesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ne yazık ki karşı taraf, Ukrayna liderliği müzakere etmeyi reddettiklerini söyledi. Hedeflerine askeri olarak ulaşmak istediklerini söylediler ama yine de orada olanlardan sizi her zaman haberdar edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın işgali sonrası batılı ülkelerle doğrudan sorunlar yaşayan Putin sık sık Rusya'nın izole olmadığını savunmuş, yönünü doğuya özellikle Çin ve Hindistan gibi Asyalı devlere çevirebileceğini söylemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63