PKK destekçisi milletvekili Kakabaveh hükümeti hedef aldı: İsveç Ankara'ya teslim oldu

İsveç'te PKK/YPG destekçisi terörist Kakabaveh, İsveç'in Türkiye ile Mutabakat Zaptı imzalamasına karşı çıktı.

29 Haziran 2022 Çarşamba 03:15
PKK destekçisi milletvekili Kakabaveh hükümeti hedef aldı: İsveç Ankara'ya teslim oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri, İsveç ve Finlandiya liderinin yaptığı 4'lü zirveden anlaşma çıktı. Türkiye masadan istediğini aldı, İsveç ve Finlandiya çok kritik taahhütler verdi.

''İSVEÇ ANKARA'YA TESLİM OLDU''

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, Madrid zirvesine ilişkin İsveç'te faaliyet yürüten TV4 kanalına konuştu.

Amineh Kakabaveh Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan Mutabakat Zaptı'na tepki göstererek, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'yi eleştirdi.

Türkiye NATO'da istediğini aldı: İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütlerTürkiye NATO'da istediğini aldı: İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütler

Kakabaveh, İsveç'in, Türkiye ve Finlandiya ile Mutabakat Zaptı'nı imzalamasını “Stockholm yönetiminin Ankara'ya teslim olduğu” yönünde yorumladı.

"YPG'Yİ TÜRKİYE'YE KURBAN ETTİK"

Amineh Kakabaveh, hükümetin, Suriye'deki YPG/SDG'yi Türkiye'ye “kurban” ettiğini ileri sürerek, bunun kendileri adına bir “kara gün” hatırası olarak kalacağını öne sürdü.

Kakabaveh, “Hükümetin, Türkiye'ye teslim olmasını çok endişe verici olarak görüyorum” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI LİNDE'Yİ HEDEF ALDI

Amineh Kakabaveh, Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasında Dışişleri Bakanı Ann Linde'yi hedef aldı. Kakabaveh, parlamentodaki diğer siyasi partilere çağrıda bulunarak, Ann Linde'nin Dışişleri Komitesi'ne çağrılmasını istedi.

Kakabaveh ayrıca, “Aksi takdirde, Ann Linde'nin Dışişleri Bakanı olarak görev icra etmeyi sürdürmesi güvensizlik uyandıracak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63