Polonya'daki dev fuarda giden gelen Türkiye'nin göz bebeğini inceledi!

Polonya’nın Kielce kentinde bugün başlayan MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ziyaretçi ve yetkililerden yoğun ilgi gördü.

07 Eylül 2022 Çarşamba 08:15
Polonya'daki dev fuarda giden gelen Türkiye'nin göz bebeğini inceledi!

Bugün Kielce kentinde başlayan orta ve doğu Avrupa’nın en büyük askeri fuarı MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuar alanında Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği de düzenlediği gösteri ile yer aldı.

Mehteran Birliği’nin gösterisi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından beraberindeki heyetle etkinlik alanına gelmesiyle başladı. Mehteran Birliği’nin gösterisi fuara katılan ziyaretçi ve yetkililerden yoğun ilgi gördü.

BAYRAKTAR FUARIN GÖZDESİ OLDU

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen ve 9 Eylül’e kadar sürecek fuarda Mehteran Birliği’nin gösterisinin yanı sıra katılımcı firmalar arasında yer alan Baykar’ın fuarda sergilenen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Birçok ziyaretçinin TB2’nin sergilendiği alana gelerek TB2 ile fotoğraf çektiği, yetkililerin de TB2’yi incelediği görüldü.

Türkiye’nin, Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliği (SSI) desteğiyle fuarda 26 firma ile "lider ülke" olarak yer alıyor. Bu yıl 30’uncu yılını kutlayan MSPO’ya birçok ülkenin savunma sanayi firmaları ve üst düzey resmi delegasyonları katılım sağlıyor.

Türkiye'nin ikinci kez "lider ülke" sıfatıyla yer aldığı fuarda, Türkiye ile Polonya ve Avrupa ülkeleri arasındaki savunma sanayi iş birliği potansiyelinin daha da geliştirilmesine yönelik zemin hazırlanması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63