Prof. Dr. Ali Erbaş'tan Özgür Özel'e ders olacak sözler!

Prof. Dr. Ali Erbaş, Arnavutköy'de yapımı tamamlanan "Ravza 4-6 yaş Kur'an Kursu" açılış törenine katıldı. Erbaş, "Küçük yaşlarından itibaren çocuklar Kur'an-ı Kerim’in bütün insanlığa emrettiği iyiliklerle donatılmalıdır" dedi.

03 Ocak 2022 Pazartesi 15:45
Prof. Dr. Ali Erbaş'tan Özgür Özel'e ders olacak sözler!

Arnavutköy'de yapımı tamamlanan İstanbul İl Müftülüğü'ne bağlı "Ravza 4-6 yaş Kur'an Kursu" açıldı. Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş İstanbul Vali Yardımcısı Arnavutköy Kaymakam Vekili Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

CHP'li Özgür Özel'den Kur'an kurslarına yönelik skandal sözler: Orta Çağ zihniyetiCHP'li Özgür Özel'den Kur'an kurslarına yönelik skandal sözler: Orta Çağ zihniyeti

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnsanoğlu iyi insan olması için peygamberler gönderilmiştir. Peygamberlerin gönderiliş amacı iyilikleri yaymak kötülükleri ortadan kaldırmaktır. Hz. Adem Aleyhisselam’dan Hz. Muhammed Aleyhisselam’a kadar gönderilen tüm peygamberlerin amacı iyilikleri yaymaktır. Bizler de peygamber varisleri olarak çocuklar için gençler için tüm insanlar için yapmış olduğu bu faaliyetleri onun varisleri olarak yerine getirmek zorundayız. Peygamber efendimiz Mescid-i Nebevi’yi inşa ettiği zaman içinde bir suffe yapmıştır yani mektep. Burada da gördüğünüz gibi camii burada, suffe de burada, mektep de burada. Hz. Ömerler, Hz. Fatımalar, Hz. Ayşeler orada yetişti. Küçük yaşlarından itibaren çocuklar Kur'an-ı Kerim’in bütün insanlığa emrettiği iyiliklerle donatılmalıdır. Bir inanç ve iman eğitimi var küçük yaşlarda bunların yerleşmesi lazım. İnsana bu yaşlarda öğretilmesi lazım küçük yaşlarda öğretilmesi lazım ki güzel bir karakter yapısı oluşması lazım. Çünkü bu çocuklar anne ve babalarının bizlere emanetidir. Onların her birinin başında onlara annelik yapan hoca hanımlar var. Ülkemizde tüm kuran kurslarımızda görev yapan hocalarımızın tamamı kadın hocalarımızdır. Anne şefkati ile çocuklarımıza bu kurslarda yardımcı oluyorlar ve destek oluyorlar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise "Hangi yönden bakarsak bakalım gerek idareci gerek ebeveyn her şeyimizi çocuklarımızın geleceğini nasıl olumlu yönde etkileriz diye hep bir çaba içerisindeyiz. Eğitim hayatlarından gelecekteki iş hayatlarına varıncaya kadar güzel bir insan olsunlar, topluma faydalı olsunlar, faydalı birey haline gelsinler diye gayret sarf ederiz. Çocuklarımıza nasihat ederken de iyi insanları temel değerleri nedir onunla donanmaları için her türlü gayreti sarf ederiz. Çünkü biliyoruz ki insan büyüklerinden öğrendiğimiz kadarıyla iki kanatlı olmalı. Bir yandan maddi ilimler diye tabir ettiğimiz ilimlerle donanmalı. Diğer yandan da insani değerlere sahip olmalı ki bugün dünyada şikayet ettiğimiz birçok hadise yaşanmasın. Çünkü dünyada medeniyet olarak bize takdim edilen birçok şeyin temelinde acımasızlığın olduğunu, insana yakışmayan unsurların insan diye tarif edilen varlığı ne hale getirdiğini kanın gözyaşının hakim olduğu coğrafyalara baktığımızda görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

KUR'AN KURSLARI İÇİN ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ DEMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 4-6 yaş grubunun gittiği Kur'an Kursları için "orta çağ düşüncesi" ifadelerini kullanan kullanmış, bu kurumların bilim dışı eğitimler verdiğini belirtmişti.

ÖZGÜR ÖZEL

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63