Reuters'tan terör örgütü PKK'yı aklama çabası

Fransız haber ajansı Reuters, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin haberinde terör örgütü PKK için, "Kürt silahlı grup" ifadesini kullandı.

14 Kasım 2022 Pazartesi 19:15
Reuters'tan terör örgütü PKK'yı aklama çabası

İstiklal Caddesi'nde dün gerçekleştirilen terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. 

Tüm Türkiye saldırı haberiyle yasa boğuldu. Birçok ülkeden taziye ve destek mesajları paylaşıldı. 

Ancak uluslararası kamuoyunda teröre tepki göstermeyen ve Türkiye'ye yönelik algı yapmaya çalışan haberlere de imza atıldı. 

New York Times, saldırıdan sonra "Türkiye'nin turizmini" haberleştirdi. 

Fransız Haber Ajansı Reuters ise, saldırıyla ilgili haberinde PKK için terör örgütü değil, "Kürt silahlı grup" ifadesini kullandı. 

ÇATAKLI: 5 BİN 724 SİVİLİ ÖLDÜREN PKK'YA NE ZAMAN 'TERÖR ÖRGÜTÜ' DİYECEKSİNİZ?

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Reuters'ın paylaşımına tepki gösterdi. İngilizce paylaşım yapan Çataklı, "5 bin 724 sivili öldüren PKK/PYD'ye ne zaman 'terör örgütü' diyeceksiniz? Kurbanların mavi gözleri ve sarı saçları varken mi?" ifadelerini kullandı. 

AYŞENUR ARSLAN'IN REFERANSI

Reuters ayrıca, "PKK'nın İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla bağlantısı olmadığı açıklamasını" da son dakika geçmiş; Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, resmi makamların açıklamalarının aksi yönündeki bu iddiayı referans kabul etmişti. 

Fondaş medyanın terör örgütü PKK ile imtihanı... Referansları AFP ve Reuters olduFondaş medyanın terör örgütü PKK ile imtihanı... Referansları AFP ve Reuters oldu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63