Risale-i Nur'u savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'nun 2005'teki önergesi

Kılıçdaroğlu, hükümetin Risale-i Nur okutulmasını yasakladığını ve AYM'ye başvurduğunu söyledi. CHP lideri, 2005'te okullara Risale-i Nur okutulmasın diye Meclis'e önerge vermişti.

17 Eylül 2022 Cumartesi 18:15
Risale-i Nur'u savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'nun 2005'teki önergesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Hür Düşünce Hareketi 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Said-i Nursi'nin kitaplarına gelen yasak için AYM'ye başvurduklarını öne sürdü. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Said-i Nursi'nin kitapları yasaklandı. Biz Anayasa Mahkemesine başvurduk. Kitapları yasaklayamazsınız, isteyen gelip okur diye. AYM iptal etti. Sonra gelip bana, 'Neden kamuoyuyla paylaşmadın' dediler. Dedim ki kamuoyuyla paylaşırsak sanki oy için yapıyoruz algısı çıkar. Biz oy için değil, demokrasi için yapıyoruz. Kitap yasaklanır mı, insanların inançlarına müdahale edilir mi? Allah'la kul arasına girmeye kimin hakkı var?"

KILIÇDAROĞLU'NDAN RİSALE-İ NUR RAHATSIZLIĞI

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili olduğu 2005 yılında bir özel okulda Said-i Nursi'nin eseri olan Risale-i Nur kitabının okutulmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi vermişti. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten şu 4 soruya cevap vermesini istemişti:

  • 1- Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaöğretim kurumlarına risale adında bir ders konmuş mudur?
  • 2- İstanbul Bahçelievler'deki Fatih Koleji'nde hergün -cumartesi ve pazar günleri de dahil - Risale diye bir kitap okutulmakta mıdır?
  • 3- Bu uygulamadan bakanlığın bilgisi var mıdır?
  • 4- Bu kitap neyi öğretmeyi amaçlamaktadır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2014'te yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bu soru önergesini hatırlatarak CHP liderini eleştirmişti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63