Rus basını asıl hedefi yazdı: Batı Erdoğan'ı devirmek için...

Türkiye ve Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik provokasyonların hedefini açıklayan Rus gazeteci Kornilov, Batı'nın seçim sürecine müdahale etmeye çalıştığını yazdı. Rus gazeteci, "Batı, Erdoğan’ı devirmek istiyor" dedi.

01 Şubat 2023 Çarşamba 15:00
Rus basını asıl hedefi yazdı: Batı Erdoğan'ı devirmek için...
  • Haber7 - ÖZEL

Batılı ülkelerde Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik provokasyonlar sürerken Rusya’dan dikkat çeken bir makale yayımlandı.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti’den Vladimir Kornilov, “Batı, Erdoğan’ı devirmek istiyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

NATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılarNATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılar

ERDOĞAN, HER ZAMAN ÜSTESİNDEN GELDİ

Erdoğan’ın siyasetteki deneyimine vurgu yapan Kornilov, “Erdoğan, ülkesinde hem darbe girişimi hem 'renkli devrimler'le defalarca karşı karşıya gelmiş ve her zaman bu meydan okumaların ustaca üstesinden gelmiş, çok deneyimli bir politikacı. Ayrıca Erdoğan, Türk karşıtı eylemleri, seçim öncesi kampanyalarında yetkin bir şekilde kullanmayı çoktan öğrendi.” ifadesinde bulundu.

Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlarReuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar

ERDOĞAN, OLANLARIN FARKINDA

Batı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmaya çalıştığını kaydeden Rus gazeteci, “Kolektif Batı'nın ya kendisini iktidardan tamamen uzaklaştırılmasını ya da zayıflatılmasını sağlamak için her şeyi yapmaya çalışacağını çok iyi bilerek Erdoğan, öncelikle seçimleri kazanmalıdır. Türk Cumhurbaşkanı şu anda oy oranlarını yükseltmek ve aynı zamanda muhalefeti bertaraf etmek için aktif çaba sarf ediyor.” diye yazdı.

Foreign Policy, Başkan Erdoğan'ı hedef aldı! Türkiye'ye korkunç tehditForeign Policy, Başkan Erdoğan'ı hedef aldı! Türkiye'ye korkunç tehdit

BATI SÜRECE MÜDAHALE EDİYOR

Seçim sonuçlarının tahmin edilmesinin güç olduğunu belirten ve Batı’nın bu nedenle sürece müdahale ettiğini vurgulayan Rus yazar, şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye’deki seçimlerin neticesini tahmin etmek oldukça zor. Bilhassa bu nedenden dolayı Batı’da sürece kabaca müdahale edilmesine ve Erdoğan’ın ne pahasına olursa olsun uzaklaştırılmasına ilişkin çağrılar gittikçe daha da yükseliyor.”

Fransızların umudu kırıldı: Erdoğan oylarını arttırdı, muhalefet darmadağınFransızların umudu kırıldı: Erdoğan oylarını arttırdı, muhalefet darmadağın

BATI'DAN PROVOKASYON GELEBİLİR: İSYAN, SABOTAJ, MÜDAHALE...

Batı medyasında yayınlanan haberlere dikkat çeken Rus yazar, Erdoğan’ın iktidarını sarsmak için ekonomik ve ideolojik sabotajlar ile isyanların desteklenebileceği belirtti. Rus gazeteci Kornilov, yazısına şöyle devam etti:

“The Washington Post'un Türk seçimlerinin ‘2023 yılında dünyada yapılacak en önemli seçimler’ olduğunu söylemesi tesadüf değil. Amerikan gazetesi şöyle yazdı: ‘Batılı liderler, Erdoğan’ın gitmesini görmekten mutluluk duyar. ABD ve Avrupa, bilhassa Vladimir Putin ile ittifak kurarak Erdoğan’ın dünyadaki olaylara yıkıcı etkisi olmasa daha iyi hissedecekler.’

Madem ki bahisler bu kadar yüksek, Batı’dan Türkiye’de ciddi boyutlarda provokasyon yapılmasını bekleyebiliriz. Tabii ki kimse, Türkiye’nin stratejik bir dayanak noktası olarak çok önem teşkil eden NATO’dan çıkarılmasını ciddi ciddi konuşmayacaktır. Seçimlere müdahale etme, iktidarın otoritesini sarsma, ekonomik ve ideolojik sabotaj, isyanları desteklemek... Bunlar, Batı’nın -resmi müttefikine karşı olsa bile- aşina olduğu hareketlerdir.”

İtiraf ettiler: Türkiye'de Erdoğan'ın ertesi gününü yaşamayı çok istiyoruzİtiraf ettiler: Türkiye'de Erdoğan'ın ertesi gününü yaşamayı çok istiyoruz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63