Rusya son kozunu oynadı! ‘Kuzey Akım 2 yoksa ilave gaz yok’

Rusya, doğal gaz arzını artırmanın karşılığında Almanya ve Avrupa Birliği’dan, söz konusu boru hattından Avrupa’ya sevkiyatı başlatabilmek için gerekli yasal onayları vermelerini talep ediyor.

19 Ekim 2021 Salı 13:51
Rusya son kozunu oynadı! ‘Kuzey Akım 2 yoksa ilave gaz yok’

Rusya, enerji krizi yaşayan Avrupa’ya ilave gaz sevkiyatını karşılıksız yapmayacağının sinyalini verdi. Kremlin, tartışmalı Kuzey Akım 2 boru hattından sevkiyatı başlatmak istiyor.

Rus devletine ait gaz devi Gazprom ile Kremlin’e yakın isimlere göre, Rusya, doğal gaz arzını artırmanın karşılığında Almanya ve Avrupa Birliği’dan, söz konusu boru hattından Avrupa’ya sevkiyatı başlatabilmek için gerekli yasal onayları vermelerini talep ediyor.

33 günlük doğal gaz depoda33 günlük doğal gaz depoda

Kremlin’de iktidara yakın üst düzey bir parlamenter olan Konstantin Kosachyov, Rusya’nın bu konudaki talebini net bir şekilde ifade etmese de, verdiği bir röportajda “Sadece bize ait olmayan hataları gidermek için imdada yetişemeyiz. Biz tüm sözleşme şartlarımızı ve tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Bunun dışındaki her şey ilave gönüllü ve karşılıklı fayda sağlayacak anlaşmalara tabi olmalı” dedi.

Avrupa’da fiyatlar uçuşa geçti! Türkiye’nin iki katına çıktıAvrupa’da fiyatlar uçuşa geçti! Türkiye’nin iki katına çıktı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu ayın başında yaptığı açıklamada bölgeye rekor hacimlerde gaz sevkiyatı gerçekleştirebileceklerini söylemiş, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak da tartışmalı Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının, bunu sağlamanın bir yolu olduğunu belirtmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63