Rusya'da askeri seferberlik ilan edildi! Putin: O bölgeleri topraklarımıza katacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin ayrıca; Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'da düzenlenecek "Rusya'ya katılma" referandumunu destekleyeceklerini söyledi.

21 Eylül 2022 Çarşamba 09:30
Rusya'da askeri seferberlik ilan edildi! Putin: O bölgeleri topraklarımıza katacağız

Rusya'da genel seferberlik ilan edileceği dedikodularının ortaya çıkmasının ardından dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya başlandı. Rusya kaynaklı bazı haberlere göre; 18-25 yaş arası erkeklere yurt dışı yasağı geleceği ve genel seferberlik ilan edileceği iddia edildi.

İSTANBUL'A YOĞUN İLGİ VAR

Bu gelişmenin ardından, Rus vatandaşların ülkeden ayrılmayı tercih ettiği kaydedildi. Moskova'dan İstanbul'a bilet fiyatlarının 30 bin TL'ye kadar çıktığı, yoğun ilgiden ötürü bilet fiyatlarının sürekli yükseldiği iddia edildi. Seferberlik iddialarının ortaya atılmasının ardından ülkeden ayrılmak isteyenlerin sayısının giderek arttığı öne sürüldü.

İDDİALAR GERÇEK ÇIKTI, PUTİN SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki 4 ayrılıkçı bölgenin, (Donetsk, Luhansk, Zaporijya, Herson) Rusya'ya katılmak için referandum kararı almasının ardından ulusa sesleniyor.

Putin kararnameyi imzaladı: Rusya Donetsk ve Luhansk'ı tanıdıPutin kararnameyi imzaladı: Rusya Donetsk ve Luhansk'ı tanıdı

Zelenski: Rusya iki bölgede referandum düzenleyecekZelenski: Rusya, Donetsk ve Luhansk'la birlikte Herson ve Zaporijya'da da referandum düzenleyecek

Dünyadan peş peşe referandum açıklaması! ABD ve NATO: Kabul etmeyeceğizAyrılıkçılardan referandum kararı: Rusya'ya peş peşe tepki geliyor! ABD ve NATO: Kabul etmeyeceğiz

Kısmi askeri seferberlik ilan edildiğini söyleyen Putin, şu ifadeleri kullandı:

"Kiev, İstanbul da dahil olmak üzere anlaşmalara olumlu yanıt vermeye başladı. Ancak Batı bunu istemedi ve Ukrayna'nın müzakereleri durdurmasını sağladı. Burada söz konusu olan şey Rusların yaşadığı ve Rusya'dan koruma talep eden bu bölgeleri ve Rusya'yı savunmak. Batı'nın amacı Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek. Batı, Rusya'nın birçok savaşan bölgeye ayrılmasını istiyor. Özel operasyonun ana hedefi değişmedi, hedef tüm Donbass topraklarının kurtarılması. Rusya ile birleşme arzusunda olan insanlarımızı Batı destekli Ukrayna'nın ellerine terk edemeyiz. Onların kendi kaderlerini belirleme konusundaki samimi isteklerine cevap vermekten geri duramayız. Rusya hükümeti referandumları destekleyecek. Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm askeri silahları kullanacak, bu bir blöf değil. 

AYRINTILAR GELİYOR...

"DÜNYA GÖRÜLMEMİŞ BİR ÇATIŞMAYA GİREBİLİR"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic de yaptığı son dakika açıklamasında, "Bir veya iki ay içinde dünya, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş bir çatışmaya girebilir. Batı'nın Rusya ve Çin ile ilişkilerinin kötüleşmesi ve çatışmanın küresel düzeye yayılması çok mümkün" ifadelerini kullandı.

Sırp lider süre verdi: Sınırlar değişecek, büyük çatışmalar çıkacak!Sırp lider süre verdi: Sınırlar değişecek, büyük çatışmalar çıkacak!

Rusya savaştan kaçanlara cezayı artırdı: 10 yıl hapis verilecek!Rusya savaştan kaçanlara cezayı artırdı: 10 yıl hapis verilecek!

RUSYA'DA SEFERBERLİKTEN KAÇMANIN CEZASI DÜN ARTIRILMIŞTI

Rusya'da askeri seferberlik görevinden kaçanlar için hapis cezasının artırılmasına yönelik yasa tasarısı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'dan geçmişti. Duma'da kabul edilen yasa tasarısıyla çeşitli değişiklikler yapılan tasarıya göre, düşman ordusuna gönüllü bir şekilde teslim olan askerlere 10 yıl, savaşta yağma yapanlara 15 yıl hapis cezası verilebilecek. Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63