Rusya'dan Türkiye mesajı: Toplantıda AB örneği verdi!

Peskov, Türkiye'nin yıllarca Avrupa Birliği'ne girebilmek için beklediğini, ancak aday ülke olmaktan öteye geçemediğini söyledi. Peskov, ''Türkiye egemen bir ülke haline geldi'' dedi.

24 Haziran 2022 Cuma 23:30
Rusya'dan Türkiye mesajı: Toplantıda AB örneği verdi!

AB ülkeleri liderlerinin Ukrayna ve Moldova'ya aday ülke statüsü vermesini Avrupa'nın kendi iç meselesi olarak niteleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, önemli olan noktanın bu süreçlerin söz konusu ülkelerle Rusya arasındaki ilişkilerde büyük sorunlar yaratmaması olduğunu söyledi.

Günlük basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Birincisi, elbette bu, Avrupa'nın iç meselesi. Bu süreçlerin bize daha fazla sorun ve anılan ülkelerle bizim aramızdaki ilişkilerde daha fazla sorun oluşturmaması, bizim için çok önemli. Bu tür sorunlar, yeteri kadar var zaten" dedi.

Söz konusu süreçlerin Rusya-AB ilişkilerini daha kötüye götürmemesinin de önemli olduğunu kaydeden Peskov, zira ilişkilerin halihazırda çok fazla zarar gördüğünü belirtti.

''TÜRKİYE EGEMEN, BAĞIMSIZ BİR ÜLKE HALİNE GELDİ''

Şu anda Moldovalıların Avrupalı olmayı Avrupalılardan daha çok istediklerini gördüklerine dikkat çeken Peskov, AB'ye adaylık konusuna bakışını Türkiye'deki deneyimlerine dayanarak şöyle anlattı:

"20 yılı aşkın bir süre önce Türkiye'de büyükelçiliğimizde, henüz Sovyetler Birliği büyükelçiliği iken diplomat olarak görev yapmaya başladığımı, o zaman Türkiye'nin de umut beslediğini, AB'ye aday olduğunu, Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olmak, 'gri' bölgeden çıkmak ve Avrupa ile Asya'nın birleştiği yerde, Avrasya bölgesinde Avrupa'nın organik parçası olmak için çok çalıştığını hatırlıyorum. Fakat görüyoruz ki bu, adaylıktan öteye gitmedi. Fakat bununla birlikte Türkiye egemen, bağımsız bir ülke haline geldi."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63