Savunma Sanayi Başkanı Demir: İthalat yok, yapıyoruz

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayi alanında attığı adımları NTV'de katıldığı canlı yayında anlattı.

11 Mayıs 2022 Çarşamba 21:30
Savunma Sanayi Başkanı Demir: İthalat yok, yapıyoruz

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, NTV canlı yayınında Özden Erkuş'un sorularını yanıtlıyor.

İsmail Demir'in açıklamalarından satır başları;

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ ETKİLERİ

Hava savunma sistemlerinin önemi ortaya çıktı. İnsansız sistemlerin sahada iletişiminin önemi görüldü.

TÜRK SİHA'LARININ SAHADAKİ ETKİSİ

SİHA'larımızın kapasitesini görmeye devam ediyoruz. İnsansız sistemlerin neleri başarabileceğini de göstermek istiyoruz. 

7 yıl önce piyade tüfeğimiz yoktu. 15 yıl önce  çalışmalara başlanmıştı. Tüm çalışmaların meyvelerini görmeye başladık. Katmanlı hava savunma sisteminin önemini daha iyi gördük. 3 yıl önce yeni çalışmalara başladık. Korkut, Hisar, Sungur ve Siper'ler gelmeye başladı. Katman'da bir üst kademeye çıkacağız. 

Sungur'un 2 verisyionu var ikisinde de imalatlar devam ediyor. Gökdeniz'de ise test aşamasında. Ancak bir başka ülke Türkiye'den önce kullanmaya başlayacak.

ARTIK SATIN ALMA KONUSUN KAPATTIK

Anadolu Amfibi gemi için 2022 yılını ıskalamak istemiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız tüm hızı ile sürüyor. İnsansız hava araçlarının bu gemiden kalkmasına yönelik çalışması ve Hürjet'in de bu tip bir gemiden kalkmasına yönelik çalışmalarımız var. Bu gemimiz herhangi bir yere çıkartma yapılması söz konusu olacaksa bu gemiden olabilecek herşeyin mümkün olmasına yönelik projelerimiz sürüyor. Uçak gemisi konusunda satın alma konusunu kapattık. İşbirliğine varız. Bugün şunu veririz ama yarın veremeyiz tavırlarından bıktık. Bundan sonra kendimi önümüzü görmeye çalışıyoruz. Uçak gemisi Türkiye'de üretilebilir tezini geride bıraktık. Üretilmesi gerekiyorsa üretilecek. Biz çalışmalarımızı buna göre şekillendiriyoruz. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63