Savunmada hipersonik füze çılgınlığı! Bir dev daha açıkladı

Devlerin 'hipersonik silah' yarışı hız kesmeden devam ediyor. ABD'de havacılık ve savunma devi Lockheed Martin, Alabama eyaletinde Amerikan ordusu için hipersonik füze üretecek yeni bir tesis kurdu.

07 Ekim 2021 Perşembe 23:58
Savunmada hipersonik füze çılgınlığı! Bir dev daha açıkladı

Hipersonik silahlar her geçen gün daha da savunma gündemine yerleşirken, ABD'deki savunma şirketleri de bu silahlara daha fazla yatırım yapmaya başladı.

ABD'deki en büyük silah şirketlerinden Lockheed Martin, Alabama'nın Huntsville kentinde tamamen dijital özellikli ve hipersonik füze üretecek bir tesis kurduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, bir havaalanının hemen yanında kurulan 65 bin metrekarelik Hipersonik Füze Montaj Tesisinin şirketin hipersonik programının üssü olacağı ifade edildi.

Bu tesiste, başta uzun menzilli hipersonik füzeler ve havadan fırlatılan acil müdahale mühimmatları olmak üzere ABD ordusu ve Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Ajansı için birçok yeni nesil hipersonik silah üretileceği belirtildi.

ABD GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE SESTEN 5 KAT HIZLI HİPERSONİK FÜZENİN TESTİNİN BAŞARIYLA GEÇTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre ABD, Raytheon hipersonik silahının denemesini başarıyla tamamladı.

2013 yılından bu yana bu tarz güdümlü füzelerin ilk defa başarıya ulaştığı görev, ABD Hava Kuvvetleri ve İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ortaklığıyla gerçekleştirildi.

Raytheon Technologies tarafından üretilen HAWC füzesinin motoru, güdümlü füzeyi Mach 5'ten (ses hızının 5 katı) daha yüksek hızlara çıkarıyor.

RUSYA VE ÇİN DE TEST ETTİ

Rusya, bir nükleer denizaltıdan ilk kez Tsirkon (Zirkon) isimli hipersonik seyir füzesini başarıyla test ettiğini duyurmuştu. Çin'in de hipersonik silah da çok ileride olduğu biliniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63