Sebastian Kurz'dan AB'ye çağrı: Arka bahçemizi süper güç Türkiye'ye kaptırmayalım!

Avrupa Birliği'nin 27 lideri, 6 Balkan komşusuna, 18 yıl önce verilen üyelik sözünü tekrarlarken, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz "Batı Balkanları Çin, Rusya, Türkiye gibi süper güçlere kaptırmayın." dedi.

07 Ekim 2021 Perşembe 16:37
Sebastian Kurz'dan AB'ye çağrı: Arka bahçemizi süper güç Türkiye'ye kaptırmayalım!

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Slovenya'nın ev sahipliğinde 6 Ekim'de Brdo kentinde düzenlenen AB-Batı Balkanlar Zirvesi'nde genişleme meselesi yeniden masaya geldi.

Bazı AB liderleri, dış politikanın Avrupa'dan başlaması, Balkanlar'a öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye karşıtlığı konusunda birçok skandal açıklamaya imza atan Avusturya Başbakanı Kurz, bu kez AB-Batı Balkanlar zirvesinde farklı bir yol izledi. 

"ARKA BAHÇEMİZ BATI BALKANLAR"

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins'in "Burası bizim arka bahçemiz" görüşünü paylaşan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, şunları söyledi;

"AB bu bölgeye gerçek bir perspektif sunmazsa, Çin, Rusya ya da Türkiye gibi diğer süper güçlerin orada daha büyük bir rol oynayacağının farkında olmalıyız. Bölge coğrafi olarak Avrupa'ya aittir ve bir Avrupa perspektifine ihtiyaç duymaktadır."

Başkan Erdoğan'dan Yeni Pazar Başkonsolosluğunun açılış töreninde önemli mesajlarBaşkan Erdoğan'dan Yeni Pazar Başkonsolosluğunun açılış töreninde önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkanlar mesajı: Sorumluluğumuzun farkındayız!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkanlar mesajı: Sorumluluğumuzun farkındayız!

Türkiye ve Sırbistan arasında karşılıklı aşı sertifikası anlaşmasıTürkiye ve Sırbistan arasında karşılıklı aşı sertifikası anlaşması

Başkan Erdoğan Aliya İzzetbegoviç'in torununun nikahına katıldıBaşkan Erdoğan Aliya İzzetbegoviç'in torununun nikahına katıldı

6 BALKAN ÜYEYE HATIRLATMA

6 Batı Balkan ülkesi Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya 18 yıl önce verdikleri üyelik sözünü tekrarlayan AB üyesi 27 ülkenin liderleri, yargı reformundan ekonomiye kadar birçok alanda kriterleri yerine getirmeleri halinde söz konusu ülkelerin dünyanın en büyük ticaret bloğunda bir yeri olacağı konusunda anlaştılar.

'Erdoğan’a Balkanlar ziyaretinde suikast' ihbarı'Erdoğan’a Balkanlar ziyaretinde suikast' ihbarı

KAYNAK: TRT HABER

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63