Seçimde Mehmet Öz'ü yenen Fetterman'ın, Ayasofya çağrısı ortaya çıktı

ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki ara seçimlerde Türk rakibi Doktor Mehmet Öz'ü yenilgiye uğratarak ABD Senatosu'na seçilen Demokrat Partili John Fetterman'ın, Ayasofya'nın yeniden müzeye dönüştürülmesi çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

11 Kasım 2022 Cuma 08:30
Seçimde Mehmet Öz'ü yenen Fetterman'ın, Ayasofya çağrısı ortaya çıktı

ABD'de siyasete atılıp Senato seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den aday olan ve eski Başkan Donald Trump'ın da desteğini alan doktor Mehmet Öz'ün seçimde yaşadığı hezimet ABD'de büyük ses getirdi.

Mehmet Öz, Pensilvanya'daki senatörlük seçimini kaybettiMehmet Öz, Pensilvanya'daki senatörlük seçimini kaybetti

Mehmet Öz seçimi kaybetti: Donald Trump'tan eşi Melania'ya ağır suçlamaMehmet Öz seçimi kaybetti: Donald Trump'tan eşi Melania'ya ağır suçlama

"AYASOFYA YENİDEN MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ"

Seçim zaferinin ardından John Fetterman'ın Türkiye ve Ayasofya açıklamalarıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Fetterman'ın geçen ay ABD'deki bir Yunan lobi grubuna yaptığı açıklamada, Demokrat senatörün Türkiye'nin Yunan Ortodoks Kilisesi'ne yaklaşımını eleştirdiği ve Ayasofya Camii'nin yeniden müzeye dönüştürülmesini istediği belirtildi. Sözcü'de yer alan habere göre; Fetterman'ın bu açıklaması, seçimi kazanmasının ardından yayımlandı.

"TÜRKİYE'DE DİNİ AZINLIKLARIN ÖZGÜRLÜKLERİ RİSK ALTINDA"

Fetterman, Türkiye'de dini azınlıkların özgürlüklerinin risk altında olduğunu da savundu. Türkiye'nin Fener Rum Patriği Bartholomeos'a kısıtlamalar koyduğunu öne süren yeni Senatör, "Başkan Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken'ın bölgedeki dini azınlıkların özgürlüğünü destekleme hedefine güçlü destek veriyorum" ifadelerini kullandı.

'Mehmet Öz, Erdoğan'ın adamı' söylemi ne kadar gerçekçi?"Mehmet Öz, Erdoğan'ın adamı" söylemi ne kadar gerçekçi?

FETTERMAN, YUNAN VE ERMENİ LOBİSİNİN DESTEĞİNİ ARKASINA ALMIŞTI

Fetterman, ara seçim öncesinde Mehmet Öz'e karşı birleşen Ermeni ve Yunan lobisinden büyük destek almıştı.

Demokrat Partili siyasetçi, Pennsylvania'daki Ermeni ve Yunan grupların Dr. Öz'e karşı düzenlediği gösterilerden birine de bizzat katılmıştı.

Ermeni lobisi üyelerinin, seçim öncesi düzenlediği Öz karşıtı mitingden bir kare

ERMENİ LOBİSİ ÖZ'DEN RAHATSIZDI

Seçim startının verilmesiyle protestolara başlayan Ermeniler, Mehmet Öz'ün sözde Ermeni Soykırımı'nı inkar etmeyi bırakmasını talep etmişti.

Öz'ün rakibi Fetterman'a açık desteklerini belirten lobi, Türk asıllı doktorun "Erdoğan ile yakın bağlara sahip olduğu" iddiasını gündemde tutmaya çalışmıştı.

Ermeni lobisi üyelerinin, seçim öncesi düzenlediği Öz karşıtı mitingden bir kare

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63