Siyasi cinayet söyleminin sahibi Kılıçdaroğlu sessizliğini koruyor

"Siyasal cinayetler" çıkışıyla adından söz ettiren Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin adli soruşturmanın başlatılmasına rağmen sessizliğini koruyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu zamana kadar yargıya herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı.

22 Ekim 2021 Cuma 20:24
Siyasi cinayet söyleminin sahibi Kılıçdaroğlu sessizliğini koruyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de haftalarda yapmış olduğu bir konuşmada "Siyasi cinayet" endişesinin olduğunu ifade etmiş, ortaya büyük bir iddia atmıştı. Gündemi karıştırmak için ortaya atıldığı belirtilen bu iddia yargı tarafından ciddiye alındı ve adli takip başlatıldı.

İddialara ilişkin "Resen soruşturma" kararı alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin takibini sürdürürken, iddianın sahibi olan Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin "adli" sessizliğini koruyor.

İYİ PARTİLİ AYDIN'DAN SAVCILIĞA BİLGİLENDİRME

13 Ekim tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma kararı alınırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan suç duyurusunda bulundu. AK Parti kurmayları sert tepki gösterdi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde savcılığa başvurarak yetkili makamları bilgilendirdi.

'Siyasi cinayetler' iddiası: Koray Aydın savcılığa bilgi verdi"Siyasi cinayetler" : Koray Aydın savcılığa bilgi verdi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEPKİSİ

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika seyahati dönüşünde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan da Afrika dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce ana muhalefetin başındaki zatın bu açıklamaları tamamen deli saçması. Ya siyaseti öğrenecek ya siyaseti öğrenecek. Bunun başka çıkışı yok. Siyasi cinayet dediğin zaman senin yapman gereken bir şey var. Nedir o? İspat edeceksin. Böyle bir ispat söz konusu değil. Adeta bir deli bir kuyuya bir taş attı, 40 akıllı çıkaramadı. Bu da böyle. Bunu neye göre söylüyorsun? Çünkü hukuktaki kaide çok açık net ortada: ‘Müddei iddiasını ispatla yükümlüdür.’ Senin bunu ispat etmen lazım. İspat etmediğin sürece sana yapışıp kalır” diyerek tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU YARGI NEZDİNDEKİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçerek konuya ilişkin soruşturma başlatması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suç duyurusunda bulunması, AK Parti kurmaylarının konuya ilişkin tepki göstermesi silsilesi peş peşe gelirken, konunun açıklığa kavuşması adına İYİ Parti'li Koray Aydın dahi Başsavcılığa başvurarak bilgi paylaşımında bulundu.

Demokratik sistemin tüm unsurları iddiaya ilişkin konuyla ilgili çalışma ve soruşturma faaliyetlerini sürdürürken iddiaların sahibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise sesizliğini korumaya devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU NE YAPACAK?

İddiaların birinci ağzında bulunan CHP'li Kılıçdaroğlu konuya ilişkin açıklamasının ardından herhangi bir hamlede bulunmadı. Farklı konularla ilgili açıklamalar yapmaya devam eden Kılıçdaroğlu, yargı nezdinde suskunluğunu koruyor. CHP lideri Başsavcılığa ifade vermeye yanaşmadığı gibi soruşturmanın derinleşmesini engellemeyi amaçladığı gözleniyor. Güvenlik ve istihbarat birimlerinin söz konusu iddialara ilişkin araştırma faaliyetleri devam ederken, Kılıçdaroğlu bu makamlar ile de henüz bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

Güvenlik, istihbarat ve yargı birimleri iddialara karşı dört koldan çalışmalarını sürdürürken, Kılıçdaroğlu'nun bu noktada ne yapacağı ve yargının işini kolaylaştırabilmek adına bir ifade verip vermeyeceği merak konusu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63