Son dakika... Başkan Erdoğan: Özbekistan ile bugün 10 anlaşma imzaladık

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kök Sarayı’nda 10 anlaşmaya imza attıklarını ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolar seviyesine çıkaracaklarını ifade etti.

29 Mart 2022 Salı 21:00
Son dakika... Başkan Erdoğan: Özbekistan ile bugün 10 anlaşma imzaladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından çeşitli iki ülke arasında anlaşmalara imza atıldı.

İki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Cumartesi günü kavuşacağımız Ramazan Ayı'nın huzur getirmesini niyaz ediyorum. Özbekistan'ın kıymetli kardeşim Mirziyoyev'in liderliğinde kaydettiği ilerleme takdire şayandır. Türkiye Özbekistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir. Özbekistan'da ilk başkonsolosluk açan ülke de Türkiye'dir. Bir asır önce milletimiz Anadolu'da istikal harbi verirken Özbek kardeşlerimiz bizler için dua ediyor, kahramanlık şiirleri yazıyordu.

Özbekistan ile ticaret hacmimiz 3.6 milyar doları aştı. En kısa sürede, bir yıl hedef koyduk. 5 milyar dolar hedefini yakalayacağız. Ardından bununla da kalmayacağız ve çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız.

Özbekistan ile bugün 10 anlaşma imzaladık.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63