Son dakika haberi: 5 Mart mutabakatından sonra 400 bin Suriyeli İdlib'e geri döndü

Son dakika haberi: Erdoğan-Putin görüşmesinden sonra gözler İdlib'e çevrilmişti. Güvenlik kaynakları, 5 Mart'tan beri 400 bin Suriyelinin geri döndüğünü; Rusya ile devriye görüşmelerinin yeniden başladığını açıkladı.

03 Ekim 2021 Pazar 13:18
Son dakika haberi: 5 Mart mutabakatından sonra 400 bin Suriyeli İdlib'e geri döndü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından gözler İdlib'de yaşanacak gelişmelere çevrilmişti.

RUSYA İLE DEVRİYE GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı güvenlik kaynakları İdlib'le ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gözlem noktalarında herhangi bir değişiklik olmadığını belirten güvenlik kaynakları, devriyelerin yeniden yapılması için Rusya ile görüşmelerin devam ettiği aktarıldı.

400 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ

Erdoğan ve Putin'in 5 Mart'taki mutabakata sadık kalma kararı aldığını kaydeden güvenlik kaynakları, o günden bu yana 400 bin Suriyelinin geri döndüğün açıkladı ve Türkiye'nin İdlib'de mutabakat çerçevesinde sorumluluklarını yerene getirdiğini vurguladı. 

İHLALDEN VAZGEÇMEYEN YUNANİSTAN'A UYARI

Yunanistan'ın 2021 yılı başından itibaren askeri deniz ve hava araçlarıyla gayri askeri statüdeki Adalara yönelik bin 989 ihlal gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, "Yunanistan ayrıca Atina Mutabakatı hilafına moratoryum ihlallerini ısrarla sürdürmektedir" denildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: 

"Yunanistan’ın hukuka aykırı, provokatif ve saldırgan tutumuna karşı diplomatik kanallardan gerekli girişimlerde bulunulmaya devam edilmekte ve mütekabiliyet kapsamında sahada gerekli karşılık verilmektedir."

148 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik kaynakları, terörle mücadeleye ilişkin de bilgi verdi. Buna göre, Eylül aynıda Suriye'de DEAŞ'lı teröristler de dahil 148 terörist etkisiz hale getirildi.

DÜZENSİZ GÖÇLE GÜÇLÜ MÜCADELE

Açıklama yapılan diğer önemli konu ise düzensiz göçle mücadele. 2021 yılı içinde İran sınırında 77 bin 34 kişinin girişinin engellendiği, bin 562 kişinin de yakalandığı açıklandı. Geçtiğimiz ay Türkiye sınırlarından geçmeye çalışan 27 bin 686 kişi yakalandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63