Son dakika haberi: Erdoğan'dan "Kavala" talimatı! İstenmeyen adam ilan edilecekler

Son dakika haberi: ABD dahil 10 ülkenin Osman Kavala çağrısının yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı'na talimat verdiğini, büyükelçilerin Türkiye'yi anlamadıkları gün ülkeyi terk edeceklerini söyledi.

23 Ekim 2021 Cumartesi 16:31
Son dakika haberi: Erdoğan'dan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin Kavala çağrısıyla ilgili, "İstenmeyen adam ilan edilmeleri talimatını verdim" dedi. Erdoğan şu açıklamaları yaptı: 

BU NE TERBİYESİZLİK!

"Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir.

ANLAMADIKLARI GÜN BURAYI TERK EDECEKLER

Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.

DIŞİŞLERİ BAKANIMIZA TALİMAT VERDİM

Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim."

ABD ve 9 ülkeden küstah paylaşım: Kavala için tahliye istedilerABD ve 9 ülkeden küstah paylaşım: Kavala için tahliye istediler

Bakanlığa çağrılan ABD dahil 10 ülkenin büyükelçileri hakkında Dışişleri'nden açıklamaBakanlığa çağrılan ABD dahil 10 ülkenin büyükelçileri hakkında Dışişleri'nden açıklama

ABD'DEN KÜSTAH ÇAĞRI, 9 ÜLKEDEN DESTEK

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından 18 Ekim günü yapılan paylaşımda Osman Kavala'nın tahliyesi istendi. ABD'nin çağrısına Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda destek verdi. 

Büyükelçilerin çağrısından sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi. Gül, "Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir" ifadelerini kullandı. Soylu ise, "Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destekAkşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destek

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63