Son dakika haberi: HDP'li Semra Güzel Almanya'ya kaçtı

Son dakika haberi: Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, yasa dışı yollarla 22 Ocak'ta Almanya'ya kaçtığı öğrenildi.

01 Nisan 2022 Cuma 09:15
Son dakika haberi: HDP'li Semra Güzel Almanya'ya kaçtı

Haber7 / Özel Haber

Son dakika haberi: "Koçero" kod adlı PKK'lı terörist Volkan Bora ile PKK kampında fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel hakkına yeni bir gelişme yaşandı.

HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldıHDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı

TBMM'de dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrılan Semra Güzel, bu davete yanıt vermedi.

Ardından 24 Mart tarihinde hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılık talimatıyla adreslerine bakılan Güzel'e ulaşılamadı. Semra Güzel'e ulaşılamaması sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı, gümrük birliklerine yazı gönderdi.

HDP'li Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldıHDP'li Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı

22 OCAK'TA ALMANYA'YA KAÇTI

Haber7'nin ulaştığı bilgilere göre Güzel, yasa dışı yollarla Türkiye'den kaçtı. Haber7'ye bilgi veren kaynaklar, HDP'li Semra Güzel'in en son Diyarbakır'da görüldüğünü, 22 Ocak tarihinde de Türkiye'den kaçarak Almanya'ya gittiğini belirtti.

SAVUNMASINI ALMAK İÇİN MECLİS KOMİSYONU DA KENDİSİNE ULAŞAMAMIŞTI

Semra Güzel, hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için hem Meclis'teki komisyonda hem de Genel Kurul'daki oylamaya katılarak savunmasını yapmamıştı. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can başkanlığında oluşturulan hazırlık komisyonu, savunmasını yapmak üzere Güzel'e ulaşamamıştı. Güzel, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin telefonuna Whatsapp'tan mesaj atarak, kendisini savunmak üzere Filiz Kerestecioğlu'na ve Tiryaki'ye yetki vermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63