Son dakika haberi: "İstanbul patladı!" Neredeyse tamamen kızardı, Bakan Koca uyardı

Son dakika haberi: Rekor vaka sayıları açıklanırken, İstanbul en riskli illerin başında geliyor. Kentte risk haritası neredeyse tamamen kırmızıya döndü. Sağlık Bakanı Koca vatandaşlara aşı ve tedbir uyarısı yaptı.

07 Ocak 2022 Cuma 14:45
Son dakika haberi:

Son dakika haberi: İlk vakanın görüldüğü 2020 Mart'ından beri en yüksek vaka sayıları açıklanıyor. Vaka sayısı 70 bin sınırına dayandı. 

KOCA'DAN AŞI VE TEDBİR AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Koca aşı ve tedbirler için vatandaşlara uyarıda bulundu. Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ağır vakaların önlenmesi için aşılarımızı yaptırmalı, hatırlatma dozunu olmalıyız. Fakat aşı anında cevap vermez, etki etmesi için süreye ihtiyaç var. Bu durum, vakaların hızlı yayıldığı bu dönemde aşıyla birlikte tedbirlerin de önemini çok artırıyor" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL NEREDEYSE TAMAMEN KIZARDI

Koronavirüs salgınının başından bu yana en kritik kentlerden biri İstanbul oldu. Omicron etkisiyle megakentteki vaka sayısı, toplam vaka sayısının yarısını geçmiş durumda.

Vaka sayılarında 100 bin tehlikesi! Okullar dahil yeni tedbirler masadaVaka sayılarında 100 bin tehlikesi! Okullar dahil yeni tedbirler masada

Uzman isim uyardı: Kapalı ortamlarda tedbirler daha da artırılmalı!Uzman isim uyardı: Kapalı ortamlarda tedbirler daha da artırılmalı!

Salgının bazı dönemlerinde kırmızı renklerin özellikle bazı ilçelerde yoğunlaştığı görülürken bugünkü tabloda ise kentin büyük bir bölümü kırmızıya büründü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Aralık'ta koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm vakaların yüzde 52'si İstanbul'da tespit ediliyor. Tam anlamıyla 'İstanbul patladı' diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

HES HARİTASI KIRMIZIYA DÖNDÜ

Sağlık Bakanlığının Hayata Eve Sığar Uygulaması'ndaki yoğunluk haritasında İstanbul'un çok büyük bir bölümünün kırmızıya döndüğü görülüyor.

İstanbul'daki vaka artışı risk haritasına yansıdı.

18-24 Aralık tarihleri arasında illere göre açıklanan her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 303,51 olmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63