Son dakika haberi: Kar yağışı kuvvetli geliyor, Meteoroloji'den çok sayıda ile uyarı!

Soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken Meteoroloji yeni bir uyarı yaptı. Doğu bölgelerde çok kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar kalınlığının 30 santime kadar çıkacağı tahmin ediliyor. İşte il il hava durumu...

13 Ocak 2022 Perşembe 11:30
Son dakika haberi: Kar yağışı kuvvetli geliyor, Meteoroloji'den çok sayıda ile uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre yurt genelinde devam eden soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürecek. Kar yağışının bugün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun batı, kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülmesi bekleniyor. 

Eğitime kar engeli: İşte okulların tatil edildiği il ve ilçelerEğitime kar engeli: İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler

Çocuklar karda oyun oynuyor / Bayburt

Edinilen bilgiye göre İstanbul'da kar yağışı bugün aralıklarla sürecek. Ankara'da da kısa kısa kar yağışı görülecek. 

Kar yağışının doğu kesimlerde, özellikle Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

İstanbul'da bugün beklenen hava durumu. (13 Ocak Perşembe)

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul'da kar yağışının öğlen saat 12'ye kadar aralıklarla kuvvetli, 12'den sonra akşam saat 18'e kadar çok az görülmesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığı ise 2 derece olacak. 

13 Ocak Perşembe yurt genelinde beklenen hava durumu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından hava sıcaklığı ve yağış tahminlerini duyurdu:

MGM UYARDI: HAVA SICAKLIKLARI 4-10 DERECE ARASI AZALACAK

Hava Sıcaklığı: Kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin sarı kodla uyardığı iller.

RİZE VE ARTVİN'DE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Trabzon’un doğusu, Rize il geneli ve Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması bekleniyor. 

İÇ KESİMLERDE KAR KALINLIĞI 20-30 SANTİME ÇIKABİLİR

Kar yağışının, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde etkili olarak kıyı şeridinde yer yer 5 ila 10 cm, iç kesimlerde yoğun (20-30 cm) olmak üzere Cuma (14.01.2022) günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yağış anında kıyılarda kuvvetli rüzgar ile buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Karın altında kalan aracını temizleyen bir vatandaş / Tunceli.

RAKIMI 1100 METRE ÜZERİ YERLER DİKKAT!

Yağışların; Hakkari, Bitlis, Batman, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Van’ın güney, Muş’un güneybatı, Diyarbakır’ın kuzeydoğu ve Bingöl’ün güneydoğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), rakımı 1100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Antalya-Konya yolunda kar kalınlığı bir metreyi geçti.

DENİZLERE FIRTINA UYARISI

Rüzgârın; Marmara’nın batısı ve Ege kıyıları ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-90 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkat!

Uludağ'da tatilciler kayak yapıyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan tahminlere göre, yarın yağışlar batı ve iç kesimleri terk edecek. Hafta sonu ise yer yer görülmeye devam edecek. 

Yeni haftayla birlikte Doğu Akdeniz dışındaki tüm bölgelerde havanın güneşli veya parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Sıcaklığın ise mevsim normallerinde seyredeceği ifade ediliyor. 

13 Ocak Perşembe - 17 Ocak Pazartesi Türkiye genelinde beklenen hava durumu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63