Son dakika haberi: Memur ve emeklinin gözü orada! 2022'nin ilk kritik toplantısı bugün

Son dakika haberi: 2022 yılının ilk Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak. Toplantının gündemi ekonomi olacak. Toplantıda dış politika ve koronavirüs salgınındaki son gelişmeler de ele alınacak.

03 Ocak 2022 Pazartesi 08:30
Son dakika haberi: Memur ve emeklinin gözü orada! 2022'nin ilk kritik toplantısı bugün

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın ilk kabine toplantısında TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emeklilere verilecek zam oranının belirlenmesi bekleniyor. Diğer yandan Omicron varyantına karşı alınacak önlemler de görüşülecek.

Yeni yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantı saat 16.00'da başlayacak.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI ANA GÜNDEM MADDESİ

Toplantıda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları ve ekonomideki gelişmeler ana gündem maddesi olacak.

Memur ve emekli aylıklarına enflasyon oranının üzerinde bir ücret artışı yapılacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bu konuda kabineye bir sunum yapması bekleniyor.

ENFLASYON VERİLERİ

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren TÜİK’in bugün açıklayacağı aralık ayı enflasyon verisi de kabinede görüşülmesi beklenirken zam oranında belirleyici olacak.

abine toplantısında ekonomide alınan önlemlerin piyasaya yansıması, fahiş fiyat artışlarına karşı atılabilecek yeni adımlar, döviz kurunda dalgalanma, enflasyon rakamları ve faiz politikasına ilişkin değerlendirmeler de yapılacak.

OMİCRON VARYANTI

Toplantıda 40 bin sınırına dayanan koronavirüs vaka sayılarına karşı alınabilecek yeni önlemler de masada olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren koronavirüsle ilgili sunum yapacağı kabinede Türkiye’de de rastlanan ve hızlı bulaşıcılığı bulunan Omicron varyantına ilişkin ek önlemler de görüşülecek.

Türkiye'de piyasaya sürülen yerli aşı TURKOVAC uygulamasındaki son durum ve aşılama oranları da kabinede ele alınacak.

Erdoğan’ın toplantının ardından yapacağı “Millete Sesleniş” konuşmasında memur ve emekli maaş zammı oranlarını kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63