Son Dakika... Mehmetçik için yeni tezkere! TBMM Başkanlığına sunuldu

Son Dakika Haberi; Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Kabul edildiğinde Mehmetçiğin görev süresi 17 Kasım 2021'den itibaren 1 yıl daha uzamış olacak.

09 Kasım 2021 Salı 09:50
Son Dakika... Mehmetçik için yeni tezkere! TBMM Başkanlığına sunuldu

Mehmetçiğin Azerbaycan'daki görev süresinin 17 Kasım 2021'den itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis'e sunuldu. Geçen yıl HDP dışında tüm partiler tezkereye destek vermişti.

Mehmetçik için yeni tezkere! TBMM Başkanlığına sunuldu

- TÜRK ASKERİNİN GÖREV SÜRESİ UZATILACAK

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda, 17 Kasım 2020'de kabul edilmişti.

Yeni tezkere kabul edildiği takdirde Mehmetçiği  Azerbaycan'daki görev süresi 17 Kasım 2021'den itibaren 1 yıl daha uzamış olacak.

 Azerbaycan tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Meclis, Türkiye ile Azerbaycan Arasında Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması hükümlerinden kaynaklanan taahhütlerin yerine getirilmesi, ateşkesin tesisi, ihlallerin önlenmesi, bölgede barış ve istikrarın sağlanması, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Ortak Merkezin görevlerinin ifası yönünde hareket etmesi için yabancı ülkelere gönderilmesi amacıyla bir yıl süreyle izin vermişti.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63