Son Dakika: Mustafa Şentop'tan Yunanistan'a sert tepki: Operasyon çekmekten vazgeçin!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan'ın gayriresmi adımlarına sert tepki göstererek, "Başka ülkelerin kucağına oturarak Türkiye'ye karşı operasyon çekmekten vazgeçilmesini tavsiye ediyorum." dedi.

19 Haziran 2022 Pazar 15:30
Son Dakika: Mustafa Şentop'tan Yunanistan'a sert tepki: Operasyon çekmekten vazgeçin!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

Şentop, Yunanistan'a sert tepki göstererek, "Başka ülkelerin kucağına oturarak Türkiye'ye karşı operasyon çekmekten vazgeçilmesini tavsiye ediyorum." açıklamasında bulundu.

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI

Polise yumruk atan DBP Milletvekili Saliha Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Şentop, "Dokunulmazlık milletvekillerine suç işleme yetkisi vermez" dedi.

Milletvekilleriyle ilgili bir çok dosya var. Ancak bu dosyanın farkı var. Bir güvenlik görevlisine karşı harekete geçtiğinizde hepimizin düzenini koruyan bir , Cezasının azlığı çokluğu önemli değil, vahameti önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"YUNANSİTAN PİYON OLARAK KULLANILIYOR"

Bir süredir dünyada uluslararası alanda daha çok bazı uluslararası terör örgütleri piyon, aparat olarak kullanılırdı. Şimdi maalesef artık devletlerin bir piyon olarak kullanıldığı görülüyor. Bir devlet kendine piyon olma görevini uygun görüyor, layık görüyorsa o devlete o gözle bakmak gerekir. 

Adalar Denizi'ndeki konu hepimizin malumu... Uşi antlaşmasından başlayarak, daha sonra Lozan ve Paris antlaşmasından gelen bir statü var. Türkiye bunu dile getiriyor. Biz de bir tabir vardır. El eşeğine binen erken iner. Ama Yunanistan'ı bir piyon olarak kullananlar çekip gidecekler. Burada aklı başında devlet adamları hareket etmeli. 

YUNANSİTAN'A TAVSİYE

Yunanistan'ın NATO'ya tekrar kabulünde Türkiye iyi niyetini göstermiştir. Barış esastır ama Türkiye haklarını her türlü yolla koruyabilecek iktidarda ve güçtedir.

Başka ülkelerin kucağına oturarak Türkiye'ye karşı operasyon çekmekten vazgeçilmesini tavsiye ediyorum.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63